意見反饋
義工

想生BB 今日: 19|主題: 98065

今早驗左孕喇,但個結果唔知堅定流

禁止訪問

國民生產總值:25495

今早驗左孕喇,但個結果唔知堅定流

瑪瑙宮

國民生產總值:131241

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 今早驗左孕喇,但個結果唔知堅定流

曼仔好準喎~~ 或者你太太遲幾日再check過啦 :mrgreen:
恭喜定你先

別墅

國民生產總值:601

堅定流?have a line is o.k. this is 堅,i used the 萬獸騾東棒棒 have a same result. i keep it one year and the line is here. my baby is eight months now.
;-)

禁止訪問

大宅

國民生產總值:4242

ha8mo, 恭喜晒.

大宅

國民生產總值:1887

ha8mo, 恭喜晒.

男爵府

國民生產總值:7112

wah.... 恭喜晒.

侯爵府

國民生產總值:23641

ha8mo 寫道:

阿仔/阿女,
爸爸先祝你身體健康,快高長大
你要平安出來見我呀

咁請問宜家應該俾D乜我老婆食
又有冇野要戒口呀?
thx

戒口 : 冬瓜, 西瓜, 密瓜, 龍眼, 哈密瓜, 山竹, 涼茶, 生冷野 (因盡量唔好比自己肚痛, 要柯!!),可樂, 濃茶, 奶茶, 咖啡, 魚生 - 我所知有限!!
可以食多d 花膠, 長胎!

啊! 恭喜恭喜 !!

侯爵府

國民生產總值:23302

呵呵呵~~ 恭喜晒~~

仲唔拿拿聲叫你老婆劈炮返屋企安胎?! 哈哈~~

唔好食魚生果d, 問下你媽咪有咩要注意既, 如果因為而家未確定而唔想講住既, 可以比你個mail我, 我有一份我自己打既list, 你再加上jj既資料, 應該都好夠架啦~~

而家即刻去藥房買葉酸, 要買英國造既, 紅白色盒仔, 一盒100粒, 大約28蚊一盒, 夠食架啦, 一定要每日食一粒, 因為懷孕初期(頭3個月)係bb個腦成長得比較快, 葉酸可以幫助個腦成長, 第時個bb都聰明d架~~

仲有d鐵丸鈣丸就問下醫生使唔使食囉~~
但係我老公細佬個老婆陀住bb時, 持住自己後生(18歲), 唔食葉酸, 鐵丸, 鈣丸, 同佢講佢又唔聽, 好勒而家就成日同我講腰酸背痛, 抱bb都抱唔到好耐就要放底, 次次m黎都痛到死, 以前完全唔痛咁話喎~~
(以上只係我既意見, 接唔接受, 就睇你地點睇勒!!)
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

國民生產總值:1630

ha8mo,
恭喜你呀, 你真係一個好老公同好爸爸, 咁緊張老婆, 你放心啦, bb一定平安同健康出黎見你架, 咁你記得要陪產啦, 差好遠架

禁止訪問

侯爵府

國民生產總值:23302

係呀, 不過你要有d心理準備, 睇多d discovery channel 既 home & healty 台啦, 裡面有好多講bb出世既, 睇得多, 就冇咁驚架啦, 不過佢裡面果d同香港好唔同, 所以只係用黎作參考架姐~~

♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

民房

國民生產總值:54

ha8mo,

恭喜晒, 好爸爸~~
[img align=left]http://daisyPath.com/ani/071102/3/3/+8/2.png[/img]

伯爵府

國民生產總值:15003

ha8mo

恭喜 恭喜

妳老婆有你禁好的老公真是幸福!

大宅

國民生產總值:3294

好媽媽勳章 醒目開學勳章

ha8mo:恭喜

當年我生bb時,我和老公都要上兩堂{陪產}課程,至可以陪產.到生產時,老公由穿水到陣痛至到生都係我身邊陪我.

我覺得老公陪產對個產婦有好大幫助 :lol: :lol:

民房

國民生產總值:85

ha8mo,恭喜晒

民房

國民生產總值:78

準的,我也用過,和你一樣,現在快7weeks

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.