育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地bb會否中意咬人

我阿b就快9個月大,不過佢好中意咬人,次次都俾佢咬到唹唒,我有鬧佢話唔好,但係佢都唔理照咬人,好痛,有冇方法可以另佢唔會再咬人呀

大宅

Re: 你地bb會否中意咬人

可能佢出牙仔牙癢癢呀, 你試下買牙膠比佢咬. 等佢可以發洩咁咬牙膠.

my1117 寫道:
我阿b就快9個月大,不過佢好中意咬人,次次都俾佢咬到唹唒,我有鬧佢話唔好,但係佢都唔理照咬人,好痛,有冇方法可以另佢唔會再咬人呀

複式洋房

我有買牙膠比佢咬呀,佢咬牙膠一陣好快唔咬放低,然後同佢玩時佢又咬番人,真係俾佢激死,你地個b有冇lee個情況

男爵府

小b咬你嗰陣, 你即刻將佢自己隻手放入佢個口, 佢唔會咬架, 我試過好多好多次啦

複式洋房

thank you, 等我今晚試下先

danielmama 寫道:
小b咬你嗰陣, 你即刻將佢自己隻手放入佢個口, 佢唔會咬架, 我試過好多好多次啦

水晶宮

我個女20個月, 近lee2個月成日咬爸爸, 係捉住黎咬, 以為佢錫佢, 點知原來咬佢, 可能出大牙有關

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 親子達人勳章

danielmama 寫道:

YESYES,等佢知道咬人係會痛.....我都係捉佢自己雙手放入佢個口.

但係我個囡又另一壞習慣,鍾意用個頭黎撞人...佢係無"先兆"咁撞黎,我試過比佢撞到個nose,痛到眼淚水標哂,講唔到野.但係佢一d都唔痛架喎.又試過佢企係我大脾中間(我坐咗係到),又用個頭撞落我"尿尿"個個位... 痛到我想c.......鬧極都唔聽.佢自己又唔覺得痛架喎.

複式洋房

我阿b敬鍾意咬人

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔會成日mark大個口撞落黎我地身上...整d聲出黎,但佢想咬我我就會即刻話佢同避開~
所以咁耐都冇比佢咬過~

複式洋房

你阿b都係咬人,我都俾佢咬到手同腳都唹哂,好痛:cry: ,真係唔明d阿b點解咁中意咬人,激死! ?-(

vickieso 寫道:
我阿b敬鍾意咬人

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我阿仔近呢幾日好鐘意咬人件衫同褲喎, 有時仲咬住黎扯添, 幾驚佢扯甩d牙呀. :evil:

首頁

尾頁

跳至