跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

你地bb依家飲幾安奶啦....

每日幾餐?

大宅

Re: 你地bb依家飲幾安奶啦....

每日5餐,每次5-6安奶...

別墅

5.5 - 6oz

禁止訪問

男爵府

哇...你地個b食咁多既...
我個囡細食都不得了... :cry: ....
依家2個月都係食3-4oz, 1日6-7餐咋.... :evil:
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

男爵府

食多食少唔係咁緊要, 至緊要吸收, 咁咪得lor
妳個bb都唔係瘦呀:-P
傻太太 寫道:
依家2個月都係食3-4oz, 1日6-7餐咋.... :evil:

男爵府

唔係架, 我個囡係面面大咋...個身勁瘦~
之前有friend黎見到佢洗白白, 仲話睇唔出佢咁瘦, 仲話佢好似營養不良....手手腳腳勁瘦.....係影相大d咋... :-( 最瘦係個身, 成排骨無咩肉:-(
winwin323 寫道:
食多食少唔係咁緊要, 至緊要吸收, 咁咪得lor
妳個bb都唔係瘦呀:-P
[quote]
傻太太 寫道:
[/quote]
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

別墅

我個b宜家2個半月都係食3安, 間中先食到4安, 餐數就好飄忽有時5餐, 有時就7餐, 視乎瞓得多唔多.
健康院姑娘話頭圍同體重都ok!
我今朝都覺得亞b長高左好多.
好似winwin323話齋最緊要吸收就唔駛咁擔心啦!
helencyl

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我梓然bb每餐可以飲5安,不過有時6安,有時4安,都唔定,每日都係6-7次

大宅

我個B而家一日5餐,每次大約4-5oz,唔係飲好多.
不過佢已經有小豬脾,所以我都覺得bb飲幾多唔緊要,最緊要佢吸收.
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

複式洋房

打完第二之針..
囡囡都係食3.5-5oz ja...
多數一日5餐...
覺得佢食得好少...
不過佢ok有肉...先冇咁擔心...

男爵府

妳有無去健康院呀? 姑娘有無話妳囡囡過瘦呢?
唔好太擔心, 只要bb健康, 食得&sleep得, 無咩野事就ok啦, 唔好理人地講咩

可能妳囡囡e+留力, 到左轉食固體食物先發力呢
唔洗驚喎~ 我大女間學校d小朋友做健康檢查, 只有小朋友要減肥, 無人會過瘦的.[quote]
傻太太 寫道:
之前有friend黎見到佢洗白白, 仲話睇唔出佢咁瘦, 仲話佢好似營養不良....手手腳腳勁瘦.....係影相大d咋... :-( 最瘦係個身, 成排骨無咩肉:-(

複式洋房

6oz,5-6餐
http://tung-hang.blogspot.com/

別墅

我呀 B 一日 5-6 餐, 每餐 5oz, 有時仲食到 5.5oz 潻...

複式洋房

我阿女都幾細食, 每日5餐, 每餐4安, 林瞓果餐食4.5安, 醫生話佢磅數OK, 所以我唔太擔心

別墅

yam_yam:
我個囡同你個女一樣!

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我個b 仲係4個鐘一次每次4安-5安..

男爵府

有去呀.....不過佢地又無講咩....
可能見佢面肥肥....."表面"唔覺佢瘦掛???
我都知唔駛理人點講,不過有時聽到真係有d唔開心囉...!!
希望遲d會好d啦...
winwin323 寫道:
妳有無去健康院呀? 姑娘有無話妳囡囡過瘦呢?
唔好太擔心, 只要bb健康, 食得&sleep得, 無咩野事就ok啦, 唔好理人地講咩

可能妳囡囡e+留力, 到左轉食固體食物先發力呢
唔洗驚喎~ 我大女間學校d小朋友做健康檢查, 只有小朋友要減肥, 無人會過瘦的.[quote]
傻太太 寫道:

男爵府

唔會gar, 姑娘見到妳bb真係過瘦, 實會出聲gar, 如果佢地都無話有問題, 咁竟唔洗擔心
唔好理人啦, bb係妳自己gar ma, 而且妳個囡囡好精靈好靚女呀, 似邊個呀? 應該似媽咪多d, 係咪?[quote]
傻太太 寫道:
有去呀.....不過佢地又無講咩....
可能見佢面肥肥....."表面"唔覺佢瘦掛???
我都知唔駛理人點講,不過有時聽到真係有d唔開心囉...!!
希望遲d會好d啦...

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至