產前產後

跳至

首頁

尾頁

別墅

孕婦有什麼蹟象可以知道自己就來「生得」?

孕婦有什麼蹟象可以知道自己就來「生得」?

複式洋房

Re: 孕婦有什麼蹟象可以知道自己就來「生得」?

有少少好似m既感覺
唔係咁舒服~

大宅

我係個肚有少少痛,好似m痛咁.第2日就見紅入院~

大宅

作肚痛, 好似想去大便甘樣.

子爵府

我呢幾日都成日似m痛, 又作肚痛, 不過每次都係痛一陣就無事, 尋晚就耐d, 痛左2個鐘, 半個鐘痛一次, 跟著就無事啦, 會唔會真係就生呢 ?-(

男爵府

我上胎係穿水~之前完全冇積象

大宅

穿水前一兩日突別倦.

洋房

生之前一兩日突別倦

別墅

但是我成日都有作肚痛的感覺的!
bobo_bo99 寫道:
作肚痛, 好似想去大便甘樣.

大宅

我都成日肚痛架!! 好似濕熱果d呢~

同埋我發現我有左之後成日都放pupu啊...
寶貝"蓁蓁"私相簿<18/4 update左喇> [img align=right]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-40535_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59073-51902_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-96157_s1.jpg[/img][img align=left]http://www.hellob.com/cache/070417-59072-30958_s1.jpg[/img]

別墅

生得不外乎:
1.穿水(緊急,要即生)
2.見紅(仲有些少時間)
3.子宮收縮
生產過程完全靠子宮收縮,就快生得之前,個子宮有時聰明到會練習下(痛一陣)。我就試過痛痛地入院,結果無端端住左七日又出院,原來係作假產。出院兩日後先黎真既!
真既係愈痛愈密,愈密又愈黎愈大痛至唔停得!

大宅

我上一胎係穿水之前,突然間好痛(劇痛果種),跟住就"Splash"一聲穿水.

子爵府

仲有無呀 ?-(

大宅

1. 水腫(腳腫, 有人話3腫3消就生得)
2. 肚痛(個肚實晒, 成倨人唔想郁, 過幾分鐘就冇事, 但又會係持續有又規律咁痛)(不過之前都會有假宮縮嘅出現, 到時都要睇吓有冇其他嘅蹟象)
3. 見紅(好似有少少m嚟咁)
4. 穿水(係陰道有d液體流出嚟, 要用衛生巾, 有時又好似賴尿咁多)

我第一胎就係腳腫幾日, 之後見紅入院.
第二胎都係見紅同小小肚痛入院.

子爵府

聽人講生前既分泌係特別多架, 係咪真架 ?-( 咁d分泌又係點架 仲有係特別攰 & 腰骨好痛架

大宅

Bebichhichi 寫道:
聽人講生前既分泌係特別多架, 係咪真架 ?-( --> 係架
咁d分泌又係點架 -- 有少少黃色or 白色or透明, 但係冇味, 我嘗過好似d啫哩咁, 一(pat pat)
仲有係特別攰 & 腰骨好痛架 --> 個肚都成個籮咁, 一定會攰& 腰骨好痛.

子爵府

我依架都比平時多左好多分泌wor, 不過係好水, 唔係一patpat既, 唔知一唔一樣呢 ?-(

irenetay 寫道:
聽人講生前既分泌係特別多架, 係咪真架 ?-( --> 係架
咁d分泌又係點架 -- 有少少黃色or 白色or透明, 但係冇味, 我嘗過好似d啫哩咁, 一(pat pat)
仲有係特別攰 & 腰骨好痛架 --> 個肚都成個籮咁, 一定會攰& 腰骨好痛.

大宅

我依架都比平時多左好多分泌wor, 不過係好水, 唔係一patpat既, 唔知一唔一樣呢 ?-(

我都係呀,但就唔係一patpat既,而家都好驚隨時生 但又想佢快d出黎

首頁

尾頁

跳至