跳至

首頁

尾頁

別墅

今日試食糊仔 但!??

今日試食糊仔 好成功食左2-3匙

但飲完4安奶 格冇耐 就吐左幾次奶

湯丸係敏感b 以選用米糊 加返自己既奶奶

但咁樣吐 係代表唔岩食定係正常現像?

大宅

Re: 今日試食糊仔 但!??

我對孖b五個月時已開始食糊仔, 不過無問題, 重食得好快.一開始已經用1安奶加2匙米糊, 食哂!妳俾邊隻牌子米糊佢食?我地食Gerber米粉, 用奶開的, 會唔會你囡囡對個隻米糊敏感.

別墅

我試緊雀巢個隻米糊 加自己食開既奶

0.0"等1星期我又轉其他試下先

公爵府

畀面勳章

雀巢有糖的, 再加奶會唔會太甜??我覺得garbar幾好

大宅

我覺得 heinz都吾錯wor

加自己奶 或 加其他 罐裝食物調味

別墅

noodles9112002 寫道:
雀巢有糖的, 再加奶會唔會太甜??我覺得garbar幾好

乜雀巢有糖架?? 唔怪得知我個妹妹鍾意食雀巢多D啦! :evil:

唔得, 都係要俾番Gerber佢食先

別墅

死啦 :-( :-( 呢2日比佢食 係冇嘔....

但係佢肚仔痛到傻咁制. :-( :-( 應該係敏感

咁點算呀.....

大宅

妳不如試下第二隻牌子糊仔, 再唔係餵粥仔啦, 不過就無糊仔咁好營養.

男爵府

abyyan,
帶左bb 睇e 生未呀?? 咁唔好食米糊住呀, 食返奶粉先喇, 到bb 6個月先比米糊佢食喇.

別墅

沉日冇比佢食到依家 情況好返好多啦 冇咁扭計 同冇肚痛

:-( :-( 心都痛死我

我諗住聽你地講足6個月先再比佢試

但應該唔會揀糊仔啦 會自己煮粥仔比佢食

請願自己辛苦d 都唔想個細既辛苦

男爵府

Hi Abyyan,

My bb also 試食糊仔. But how you know him 肚痛 ????

Joyss

別墅

我囡肚痛個陣 會喊得特別厲害 同一陣陣咁喊

就好似大人肚痛咁 一陣陣痛 你點抱點哄都冇用

摸佢額頭會好凍 咁就知佢係肚仔痛

首頁

尾頁

跳至