跳至

首頁
12345...7

尾頁

大宅

各位媽媽, 開始買bb 用品未? 交流下!

Thanks!

別墅

Re: 各位媽媽, 開始買bb 用品未? 交流下!

我諗住o係expo買啦...
個肚未係好大開始買好d啦

洋房

未呀!不過不斷收到人哋比野我.
琴日見到深水埗批發到有毛巾,和尚x,同埋BB用的小手拍,仲有孕婦底褲.
價錢當然比出面呯,
但係質料唔肯定喎!
例如就算佢講100%純綿,但因為係大陸做的,唔知係咪咁好喎!
佢話小手拍係沙巾來?出面嗰D係咪都係沙巾呢?
我無買到呀!
只係買左半打孕婦底褲,因為望落去的質地同埋擵落去都OK,
琴日返屋企洗時都覺得OK,同先前買的都一樣.
腰部有調教的象根,$60半打,(最少買半打)

當中的大毛巾,我以前都有買開,OK喎!都係你係方間買開的.
用過好多打都無問題.
有呯D,有貴D,但比係出面買到,應該呯少少囉!

大宅

jojohi 寫道:
我諗住o係expo買啦...
個肚未係好大開始買好d啦

jojohi
我都打算在baby expo 買, 所以依家做下功課!

大宅

engenia20002000

你就好拉, 我就只係得一間車仔, 沒有其他拉! 衫仔我唔會買太多, 同太貴, 因為bb 快大, 另外, 紗毛巾我抗算係花園街就算!
深水埗批發會係邊, 我都想去看看呀!

別墅

BB clothes are on sale almost everywhere now, and my friend who got a bb girl told me the sale will be ended by this week cuz there are new items coming. So, I bought a few bb 和尚x at Chickeexx cuz it's 70% off if you buy 7 items which is only around $50 each...

I will wait till winter clothes up and buy some coats and blankets for bb....

Do you need to change size of 孕婦底褲? I found mine not fit anymore and I need to change to another size....

大宅

hi all,

我之前於永安on-sales時買了些寢具,沙巾,床單&揹帶等!價錢都ok啦!
另外會於 bb expo 格價,可能會買床仔,奶樽煲,奶樽等!!
衫仔,和尚袍就遲d先買! 可能都係去花園街買!!

大宅

snoopy123

我都想去買bb 衫, 不過, 小b 在冬天出世, 依家買衫好像不合時呀, 怎辦好?

你買的和尚衫仔是長袖or 短袖的?

大宅

Karenleung
我都會係baby expo 買奶樽, 至於奶樽煲我想買avent 新的iq24, 只見mothercare 有, 但好似要899 呀.
床仔你會買邊隻, 我想買c-max, 因為在護協賣around 700, 我覺得ok, 但有朋友講永安on sales 時會平d.

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

基本上我只係淨返手推車...奶樽..烚奶器..泵奶器..同埋bb果d清潔用品....當然仲有尿片....其他好碎濕濕就買哂啦....
雖然而家買既bb衫係要冬天..但平好多架....好似我買d絲絨既連身衫仔..都係50蚊一件到...如果晌11-12月先買..會做返正價....差一半架...但就難搵d咯..要係咁岩行開見到就買.....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

伯爵府

嘩....我咩都未買呀 !!
我諗我會去EXPO睇睇啦

大宅

家家公主

在那兒買冬天衫? thanks

大宅

YMK

要看看拉, 因為依家係最好買野既時候, 如果遲d, 個肚太大, 都唔好周圍走
.

dear all
大家知唔知有麥野要買?

別墅

Dear All Sister,
唸起買野就煩law, 我mud都未買, 而家仲要價下價, 睇下邊度平law. 我係11月份媽媽會有位sister整左個check list都好有用架, 不況去look look呀.

Check List Please Click Here

大宅

kennistong,

如果你想買avent (iq)奶煲,荷花舖只售$780/會員$741(包奶樽1個). 但我就不知expo有冇平!如果有我都鐘意這個or會買nuk!! 看看價錢怎樣啦! 朋友用過nuk都話幾好!

至於床仔...其實我鐘意0/3baby d床&床褥,之前永安on-sales時已經好平,但當時買又覺得好早, 現在又唔知永安幾時再有減價, 所以今次expo看看有冇合心水囉!

人人都話現在去買野係最好架! 個肚又唔係好大, 如果遲d真係會幾辛苦!!

大宅

我都係跟這幾個checklist 去買野架! 真係好好用!

thanks a lot!!

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

kennistong:
我買果d係咁岩去開沙田....晌好運中心買既...都買左5-6件....另外有d t-shirt仔...係薄身既抓毛..就晌mothcare買..係減價貨...70蚊有2件....同埋有d連埋腳仔既..就144蚊有3件..不過我晌尖沙咀果間mothcare買架....我晌沙田果間見到同一樣既野..但竟然係無折..唔知why
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。

伯爵府

嘩....我睇左11月份媽媽的check-list, 噤多野要買 ?!!!

大宅

YML,

有d係可以等bb大個d先買都ok架!

伯爵府

karenleung,

我cut左好多, 都有版半list要買
我print左出黎, 方便我去expo格價同買野 !!

真係唔該晒呀 !!

首頁
12345...7

尾頁

跳至