跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地的BB想出牙有無以下情況?

我個仔呢排肚瀉(一日幾次,但又唔係病)、忽然間大喊、好痴身、搵野啜/咬(但唔like咬牙膠)、留口水...
難湊左好多,有辦法解決嗎? :-(

男爵府

Re: 你地的BB想出牙有無以下情況?

我個女都好似作出牙仔呀...呢幾個星期半夜訓訓下都突然醒, 仲要大喊, 又係好痴身, 我都係俾佢食保嬰單同麻買鈣水俾佢飲乍, 朋友話鈣水可以令佢隻牙仔出得快d, 無咁辛苦喎....你都可以買黎試下, 開落水度當水飲

大宅

鈣水係邊度BUY!!
sennywoo 寫道:
我個女都好似作出牙仔呀...呢幾個星期半夜訓訓下都突然醒, 仲要大喊, 又係好痴身, 我都係俾佢食保嬰單同麻買鈣水俾佢飲乍, 朋友話鈣水可以令佢隻牙仔出得快d, 無咁辛苦喎....你都可以買黎試下, 開落水度當水飲

大宅

我係比bb飲"吳德勿次"(即係肥仔水), 因為有舒緩作用.

複式洋房

我好小比我個仔飲"藥",因為老公唔想亂比野BB飲,其實隻牙出左係咪就無事?隻牙要幾耐先出到呢?
保嬰丹都得?

複式洋房

我個仔都肚瀉(一日兩次)、夜晚忽然間大喊、時時搵野咬,留好多口水 .唔知係唔係

複式洋房

我個囡應該係出第1隻牙, 佢1日"唔唔"2-3次, 99話係出牙仔 !

大宅

正常, 係咪好似d芝麻糊咁?

sen168 寫道:
我個仔都肚瀉(一日兩次)、夜晚忽然間大喊、時時搵野咬,留好多口水 .唔知係唔係

首頁

尾頁

跳至