意見反饋
義工

論盡家傭 今日: 16|主題: 126685

比多少櫃給工人?

複式洋房

國民生產總值:285

比多少櫃給工人?

菲傭會同bb一間房, 請問一般給她多少櫃放衫??
鞋是放入房, 還是放鞋櫃其中一間?

她的日用品, 如牙刷, 面巾, 毛巾, 沐浴露 等等, 是否放在厠所還是要她放回房???

請指教!!

大宅

國民生產總值:4227

Re: 比多少櫃給工人?

我給3個普通膠櫃桶佢放衫及放私人物品 (如書, skin care..)

鞋就放在kitchen

牙刷, 面巾, 毛巾, 沐浴露就放係toilet入面既地櫃內, 會放係plastic bag內.

毛巾同埋係d衫就會晾係出面.
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.

大宅

國民生產總值:1084

georgecoco 寫道:
菲傭會同bb一間房, 請問一般給她多少櫃放衫??
鞋是放入房, 還是放鞋櫃其中一間?

她的日用品, 如牙刷, 面巾, 毛巾, 沐浴露 等等, 是否放在厠所還是要她放回房???

請指教!!

1. 約 3 個膠櫃放衫 & 日用品
2. 鞋放鞋架, 不可帶入房
3. 牙刷, 沐浴露, 洗頭水 & 洗面膏放 toilet
3. 毛巾 & 洗o左o既 under 放係 long 衫架出面

複式洋房

若果落雨, 面巾同毛巾是否掛在房??

水晶宮

國民生產總值:53768

我個工人自己有間房,初初講明衣櫃巨可以用一半,因為巨黎果陣一個大急著,早兩日入去睇睇,成個櫃差唔多擺滿曬巨果D也,將我D也逼曬去角落頭 :-(
少奶奶的身份,丫頭的命...

別墅

國民生產總值:987

我都係比三個膠櫃佢咋

禁止發言

國民生產總值:655

洋房

國民生產總值:69

如果佢同BB一間房,屋企又冇晾衣架晌屋外,咁佢自己洗完D衫應該叫佢晾晌邊?

伯爵府

國民生產總值:15499

厠所!
+++++++++++++++++++++
由 rebray 於 2006-08-01 23:03:33

如果佢同BB一間房,屋企又冇晾衣架晌屋外,咁佢自己洗完D衫應該叫佢晾晌邊?

禁止訪問

國民生產總值:1569

複式洋房

聽人講, 越比多地方她, 她會越用得多地方, 你們同意嗎?

大宅

國民生產總值:1084

ha! 寫道:
是否一定要俾櫃?我買了一個5桶櫃,本來預俾3格佢,但阿b的東西太多了, 5格都唔夠..我的印印今天剛到, 她非常矮, 可否唔俾櫃, 要佢將d嘢放上床?

你想佢將 d 衫褲當床墊訓 ....

其實 .... 你試o下用自己o既角度去睇 ... 無櫃 ok, 但佢會放返 d 衣服用品係夾 or 旅行袋, lee 兩樣o野都一樣搵地方擺無理由放上床掛 ...

我用工人就想佢對我o既家有歸屬感 ... 唔想有過客o既感覺 ... 但亦都唔會俾佢亂o黎

洋房

國民生產總值:397

我都係俾2個膠櫃筒 +1個 紅白籃袋俾佢用

大宅

國民生產總值:4351

2 for her

大宅

國民生產總值:4204

我俾bed 下3個櫃筒佢

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.