論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

如果工人將自己的底衫褲和我們放在同一個桶內一起洗你D會點做

我個印姐剛來做左差不多半個月...
昨天早上我阿媽見到她將自己的底衫褲和我們兩個的衫放在一個水桶內一起洗..一見我阿媽立即將自己的底衫褲收起..我阿媽已即時話她叫她以後當夜沖完涼就要立即洗自己D衫唔同可放在第二天同我們的衫一起洗。基本上夜晚9點半我就會比她沖涼及睡覺。唉聽完我阿媽講話她一見到我阿媽即刻扮冇事及收起自己的底衫褲重要係我阿媽話她她答我阿媽話唔知唔可以一起洗話下次唔會。講真我有小小嬲因為覺得她講大話..做錯嘢可以改但咁都講大話我會覺得好難可以相信她D。係唔係真係唔可以對工人太好呢?

大宅

Re: 如果工人將自己的底衫褲和我們放在同一個桶內一起洗你D會點做

梗係唔得,丙!

珍珠宮

Re: 如果工人將自己的底衫褲和我們放在同一個桶內一起洗你D會點做

絕對唔可能, 一定要丙

大宅

個個都會講大話,你個都會話下次唔會,我個直頭c都唔認,明明見到條底放係洗衣機度洗(叫

大宅

至討厭講大話, 佢o地真係當我o地 iq 0 o架喎, 咩大話都講, 如果講真話加句對唔住都無咁嬲, 講d 咁o既大話真係侮辱我o地!
丙佢, 罰佢無sunday 放 就係我做法.

別墅

我有 d奇怪,依家 d agent做 mud 架!錢就識收,咁基本既野都冇教 d妹!

佢初黎報到,當俾 d時間佢適應,只要佢唔再犯就算!
會唔會真係無人教過佢呢?你換個角度睇,佢答應你唔再犯,你大人有大量,味俾次機會佢,繼續觀察下佢。佢唔緊張份工就唔會應承你下次唔會,否則已駁嘴或面黑啦!基本上工人有個特性就係記性唔多好,可能有人教過但唔上心。若果一教即記得,咁高材,就唔駛做工人!

你已比其他人幸福,事關有陳媽幫你睇下佢,量佢都唔敢咁亂黎!

大宅

唉...真係好無耐一心諗住她D離鄉背井來打工..就對她D好D啦。但相反點解她D唔識珍惜呢..我D出來打工都要睇老細面色啦。各位媽咪你D平時點樣冋D工人相處呀。係唔係真係唔可以對她D咁好呢?

男爵府

為了避免有咁的情況出現, 我會要叫工人晚上沖完涼一次過清洗底底及衫, 一定要見到佢掠衫.

工人講大話=食生菜 :evil: 我信自己雙眼多D :lol:

子爵府

醒目開學勳章

殺o左佢!

子爵府

醒目開學勳章

我個賓黎時俾哂份六版紙規矩佢行行睇,睇完簽名作實佢清楚,之後除了第一次混合我三個人D同色衫洗之後,基本上未錯過,依家我見佢一星期手洗兩次自己D底底同BraBra,其他就機洗,一個月幫我大消毒一次洗衣機,我覺得無問題,我反而叫佢洗密D底底同Bra,如太多,可機洗,佢就答我唔使啦,Save D水水錢!
基本上佢黎時份規矩寫明手洗,不過我口頭同佢講我唔介意佢用洗衣機,反而介意佢混合洗衫,因為我幾十年都係分開每個人D衫一機洗,佢清楚要求後就無錯過,都算係咁! :mrgreen:

大宅

我都係咁

mymelody2003 寫道:
為了避免有咁的情況出現, 我會要叫工人晚上沖完涼一次過清洗底底及衫, 一定要見到佢掠衫.

工人講大話=食生菜 :evil: 我信自己雙眼多D :lol:

大宅

畀面勳章

嘩! 好唔衛生喎! 其實我覺得唔係話唔可以對工人好, 只不過做錯野一定要佢知道係會有後果, 認錯改過可以算數, 唔認兼講大話就唔洗"享度"。
我是你的血液 通過你的血管 經過你的心臟 走遍你身體每一個地方--I Love You 小俊B & 細細妹

男爵府

唔好講工人啦!就算係自己

禁止訪問

大宅

佢有無傳染病?容乜易生"C"(泡疹)架!炳佢啦!你估真係一家人咩!

大宅

其實你可以叫好分開洗啦,因我見個前工人洗我的bar,好核突,用隻手好大力搓,嘩件bar,好貴,又掟去洗衣機洗,wet哂,邊大邊細,從此我自己洗回內衣,或一些哩士,等衣物...都費時嘈.

大宅

炳到佢上天花板

子爵府

醒目開學勳章

哈!我自己D BraBra會入BraBra尊用袋先掟落洗衣機,係$10蚊店買,又方便又企理
我仲教埋佢手洗衫o既方法,跟足我指示,亦教埋佢睇洗水牌,佢一覺得質地靚少少,就會問我手洗好唔好?(係問我好唔好?睇得出佢責任心唔錯,我鍾意唔明問我先 :wink: )

大宅

工人一到己經同佢講內衣袟要手洗,佢自己

用戶要求終止服務

如果之前已經講要分開洗, 佢都一齊洗, 我會片到佢七彩!

首頁

尾頁

跳至