產前產後

跳至

首頁

尾頁

禁止發言

會係廣華生, 你地會帶多少包衞生巾? 多少包bb尿片呢?

男爵府

Re: 會係廣華生, 你地會帶多少包衞生巾? 多少包bb尿片呢?

衞生巾 x 2
尿片 x 1

大宅

Re: 會係廣華生, 你地會帶多少包衞生巾? 多少包bb尿片呢?

我當時帶咗孕婦衞生巾2包, 尿片1包, 但係要住多1日先出院, 怕唔夠所以要多1包普通衞生巾

大宅

irenetay ,

你帶兩包孕婦衞生巾,係有扣定無扣Ga ???

大宅

KIKI--MAMI 寫道:
irenetay ,

你帶兩包孕婦衞生巾,係有扣定無扣Ga ???

1包有, 1包無.
生完後姑娘會開包有扣嘅先, 用裡面嘅帶同妳扣好, 到妳可以落床時, 妳就可以穿返條網褲去換衞生巾, 咁就可以唔使用個扣啦

大宅

mannings 寫道:
帶唔夠, 醫院會否借比你?

醫院便利店會有, 會叫先生去買
[嵐嵐寶貝豬][17/7/06(birth) --2.745kg ]   [ 22/1/0--6.44kg]

禁止發言

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 會係廣華生, 你地會帶多少包

mannings 寫道:
帶唔夠, 醫院會否借比你?

E院會借,不過尿片你要比番佢地~
我帶2包M巾(無扣,貼既)
1包尿片

子爵府

好媽媽勳章

貼既M巾都得嗎 ?

我聽說公立 醫院要用有扣的

男爵府

根據我的經驗:
bb尿片一包就足夠
至於媽媽用的衛生巾, 我建議大家帶3-4包, 因為你每次去洗手間, 你都必須要更換, 而每包又只得10條, 所以帶多d去會比較好.(當你唔夠用的時間, 你的家人又唔一定能夠立即買來給你, 所以多一點無問題, 若真的有多, 你拿回家也可以再用.)

複式洋房

Hello!
我剛從廣華生,要帶3包衞生巾(全貼冇扣)&1包b片,巳好足夠了! :lol: :lol:

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

olimo 寫道:

貼既M巾都得嗎 ?

貼既得架~生完後未落得床時,一生完連好針嬸嬸會幫你搵d好似繃帶既野固定好~到過完床換得衫時你都已經可以著番網褲/棉質即棄底褲

子爵府

好媽媽勳章

oh

我明白了
謝謝

teresa621 寫道:
[quote]
olimo 寫道:

貼既M巾都得嗎 ?

貼既得架~生完後未落得床時,一生完連好針嬸嬸會幫你搵d好似繃帶既野固定好~到過完床換得衫時你都已經可以著番網褲/棉質即棄底褲[/quote]

首頁

尾頁

跳至