意見反饋
義工
[2005年] 我囡囡生念珠箘......唉.....

大宅

國民生產總值:1208

我囡囡生念珠箘......唉.....

我囡囡生念珠箘 :-( :-(
佢都唔知點解會有 :-( :-( 我每日用消毒藥水清潔玩具及家具, 佢大便及小便完我就同佢用水喉洗, (因我有潔癖), 醫生都解釋唔到
佢口入面有白色一點點, 下面私處紅左一大撻 :-( :-( 睇見都心痛 :-( :-(

Natasha 是媽媽和爹地之寶貝

大宅

國民生產總值:1029

Re: 我囡囡生念珠箘......唉.....

你bb d衫仔係唔係用手洗?如果用機洗,大人衫high到,會留係洗衣機內架。d菌好似要用熱水碌佢先死。
bb準時食antiboitics會好快好番。
唔好 :-( 啦,你仲要照顧bb架!
希望bb快d好番!

民房

國民生產總值:79

NATASHA101:
我聽到心痛, 我有時見我個女下面私處都紅左一大撻, 你點情況下同佢睇醫生??????

大宅

國民生產總值:1503

女朋友,
唔好唔開心啦, 好快會好番架.

大宅

國民生產總值:1208

Kianne,
如果個女下面私處都紅左一大撻用了濕疹膏三, 四天都未好,同時看看佢口腔有冇白色點點, 如有, 即看醫生

Natasha 是媽媽和爹地之寶貝

民房

國民生產總值:79

NATASHA101,
thank you!!! 多謝賜教!!!

子爵府

國民生產總值:14674

但, 同清潔下體有冇關係?
太乾淨? 唔夠乾淨?

我只知大人黎講, 過份清潔會洗走埋 d 有益菌,
會有機會因為咁而有念珠菌.

但, bb 女我又唔知有冇關係喎!

複式洋房

國民生產總值:218

NATASHA101,

唔好唔開心, 我個sweety係個半月大時都生過啦!我之前都有post上過BK0510 ar...
冇計啦,same case with you 最后都係要睇doctor, 搽藥膏及用藥水洗患處. 足足兩星期才好番.my baby only 1.5 months old 咪重肉痛!! :-( :-(

anyway, keep and eyes on pamper, towel & pants...

ps: maybe you use 水喉洗, pls only use 凍滾水及暖水洗下體呀!!
God Bless yr Baby
My Sweety Kinki  

大宅

國民生產總值:3602

口腔??? 點解會同個口有關架???

NATASHA101 寫道:
Kianne,
如果個女下面私處都紅左一大撻用了濕疹膏三, 四天都未好,同時看看佢口腔有冇白色點點, 如有, 即看醫生
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.