母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

想問在臨放工前的媽媽..

泵完奶就離開office...點樣可以將d奶保凍呢?

bb係高

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 想問在臨放工前的媽媽..

雖然我還放緊假,但我已買咗個fridge-to-go預備返工泵奶後用來裝回家。你可以返到公司後將個fridge-to-go放入冰格,放工時將奶放入去便會保凍。
如有錯漏請更正!

大宅

[quote]
小Q女 寫道:
雖然我還放緊假,但我已買

洋房

我今日係baby outlet見到有2個model.. 有discount.. 大約10%.. 但如果係fridge to go 買就無discount, 但有送貨.

我自己就用普通冰袋(美贊臣)+冰種... 都ok...

個冰代係送, 2個冰種好似買左$40...

大宅

普通冰袋(美贊臣), 係咪藍色?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

其實係用嚟令d嘢凍或者keep住d凍嘢,將佢放入冰格吸凍,之後可以放飲品入去變凍,就好似個流動雪櫃,當然有一定的鐘數規限。我係西田買的,放4罐汽水的約145元,可以放到4個avent奶樽。

男爵府

剛買了一個小的fridge-to-go.能放一個avent 9安樽,加一個4安piegon樽,對我good fit,因為只泵一次,之前個太大.lunchon,日日好似去picnic,所以換了,$110,購自千色店.

洋房

係呀...

大宅

我想問你地認為係公司咩地方泵奶會好d ?

別墅

[quote]
tongbetty 寫道:
[quote]
小Q女 寫道:
雖然我還放緊假,但我已買

複式洋房

我公司個雪櫃無冰箱傢,淨係張個袋放係下格..夠唔夠凍呢?同埋要放幾耐呀?唔該晒!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊