跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

陪月勳章

有沒有042006住 油尖旺既媽咪,入黎 chat chat

禁止訪問

Re: 有沒有042006住 油尖旺既媽咪,入黎 chat chat

禁止訪問

陪月勳章

Re: 有沒有042006住 油尖旺既媽咪,入黎 chat chat

別墅

車厘2媽
YES, Why your job very free. Is it big company.

子爵府

2024年龍年勳章

何文田算唔算油尖旺呀~~~

別墅

旺角返工得唔得呀

大宅

報到, 奧運站媽咪. 因為個公司notebook唔係中文OS, 打唔到中文, 唔好怪我用下英文喎.. 宜家淨靠手寫板. 多多指教

禁止訪問

陪月勳章

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

cheerfulBB

呵呵...唔駛咁快留意幼稚園住既...先諗俾唔俾 bb 讀幼兒園先喇.....

我大仔九月升培正小學 P1, 二仔九月培幼 K1, 三仔....到時至算...but for sure 會同大二仔一樣要佢兩歲去 N1 先~~

油尖旺....有好多幼稚園, 不過最多人講, 最 hot 個d 響九龍塘噃....

想知學校...okok..等我慢慢得閒就講d講d咁喇....Still got time ma... :mrgreen: :mrgreen:

禁止訪問

陪月勳章

禁止訪問

陪月勳章

男爵府

can I join it?
我係佐敦返工!
隋心而行

大宅

cheerful-BB ,
do you mind......0601?
我都想知多d學校資料

複式洋房

我都係係佐敦返工.

大宅

傾學校野記得搵埋我呀... 我都想知...
火車出尖沙咀都好快咋~~

北區人上

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章

dear all

hee....back la....頭先岩岩同 0303 (我二仔) 個班 BK moms lunch...hee...

講學校...呵呵..我最拿手......等我得閒就 brief 吓大家喇...

CheerfulBB

幼稚園...未駛......幼稚園係 2歲 8 個月+先讀得....唔會咁早駛報名喇...幼兒園都仲或者會...e.g 救世軍 group 個d咪會 accept application lor...不過就算收都係先 put your form 一邊, 等到 18 months 先會叫你去見既...

No hurry...先開始了解一下小學派位機制先喇 (if you wish to start 做功課) and 你想俾錢讀小學定唔俾...if 想俾, then 幼稚園岩 will matter, if not, 乜幼稚園都冇所謂, 反正都係大家一齊搞珠仔......

子爵府

2024年龍年勳章

cherry2mom: (中文字好難打呀... )

係咪原本想追女呢?! ==> 少少喇...不過我老公都係鍾意仔多d...so 佢好鬼開心....

2個細佬跟住大佬一樣咪得law
==> 唔知架...到時又唔知政府搞邊科, 都係睇定d先算~~ :-| :-|

大宅

彥彥媽咪

咁arm我個大女又係今年入K1, 但係培正K1仲係waiting list, 佢地話無咁快有人退學, 所以睇怕都同你個仔做吾成同學. 而家諗住入九龍塘D kinder, 到時培正call有位再睇下點. 其實救世軍都唔錯, 我個女讀完N1 班都唔啥得走, 可惜佢地D英文都係差DD...
我已經幫阿仔交表入救世軍N1, 排下隊都無壞

[quote]
彥彥媽咪 寫道:

cheerfulBB

呵呵...唔駛咁快留意幼稚園住既...先諗俾唔俾 bb 讀幼兒園先喇.....

我大仔九月升培正小學 P1, 二仔九月培幼 K1, 三仔....到時至算...but for sure 會同大二仔一樣要佢兩歲去 N1 先~~

油尖旺....有好多幼稚園, 不過最多人講, 最 hot 個d 響九龍塘

首頁

尾頁

跳至