產前產後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2020勳章 BK Milk勳章

bb 衣服 ........

請問你們是否用手洗 bb 衣服呀 ?
會唔會用洗衣機洗 o家 ?
幾大個的 bb 衣服才可放入機洗呢 ??

複式洋房

Re: bb 衣服 ........

由bb出世到依家我都係用洗衣機洗 ,夠半機或一機先至開洗衣機,不過一定唔會同大人衫一齊洗!

伯爵府

我會睇下係咩衫囉,有d衫係手洗架...

珍珠宮

2020勳章

bb既底衫我就會用手洗,外衫就會一日開一次機洗佢d衫,等到佢約7,8 個月到啦,就底面都一齊放入機洗囉! 但係全部都係佢自己既衫!

地球和火星 完美與破爛 現實對幻象 這樣的差距離還有盼望 嗎

伯爵府

me2
sansan媽咪 寫道:
由bb出世到依家我都係用洗衣機洗 ,夠半機或一機先至開洗衣機,不過一定唔會同大人衫一齊洗!

大宅

i wash them with the washing machine~
but wash seperately with the adults clothes~

大宅

我用洗衣機洗架,不過係同大人ge分開洗,同埋唔會"long"0係廚房,唔想吸晒d油煙

禁止訪問

大宅

我用手洗,因為每日只係換2-3件衫
有時儲埋數量多先用機洗
但唔會同大人衫一齊洗

複式洋房

今日訂左部迷你洗衣機仔(細細部)...今晚會送貨...買黎專係洗亞b d衫...唔使咁辛苦...等我試下好唔好用先

首頁

尾頁

跳至