單親天地

跳至

首頁

尾頁

大宅

我知道自己冇得選,成日同自己講,我應該搵過第二個重新開始,但點解我做唔到呢!求高人指點!

男爵府

引用:我知道自己冇得選,成日同自己講,我應該搵

原帖由 Boomwow2001 於 13-02-24 發表
我知道自己冇得選,成日同自己講,我應該搵過第二個重新開始,但點解我做唔到呢!求高人指點!

...
搬走左未?

大宅

Boomwow2001 發表於 13-2-24 10:09

...

你話做唔到, 你覺得唔捨得?

大宅

放手成全,以後可能仲能夠為小朋友,三個人出黎活動下或食個反~~無謂迫到雙方去到一個決裂既地歩,日後對個小朋友都唔好~過渡期係最辛苦,假如挽救唔到,就大家平心靜氣傾左佢,完結件事,咁大家都唔洗拖得咁辛苦~一日唔完結,你都唔可以重新上路~

男爵府

BK Milk勳章

我事情已發展咗2個月,宜家都放低咗好多,佢返就返,唔返就算喇。
我決定由宜家開始,好好裝扮自己,除咗唔想愛錫我嘅人唔開心外,亦希望我前景係光明,希望你都可以學我一樣啦!!!

大宅

引用:Quote:Boomwow2001+發表於+13-2-24+10:09+

原帖由 lauedmond 於 13-02-25 發表
你話做唔到, 你覺得唔捨得?
係唔捨得!

大宅

引用:放手成全,以後可能仲能夠為小朋友,三個人

原帖由 shanshanjojo63 於 13-02-25 發表
放手成全,以後可能仲能夠為小朋友,三個人出黎活動下或食個反~~無謂迫到雙方去到一個決裂既地歩,日後對個 ...
我明白,只係我放唔開

大宅

引用:我事情已發展咗2個月,宜家都放低咗好多,

原帖由 littlegoldfish 於 13-02-25 發表
我事情已發展咗2個月,宜家都放低咗好多,佢返就返,唔返就算喇。
我決定由宜家開始,好好裝扮自己,除咗唔 ...
多謝妳支持,我都希望我之後係好嘅!

pmmemilyq  加油  發表於 13-2-25 23:41

子爵府

熱血勳章

...
人。。就係會有感情。。吳捨得一定有。。都係老土個句。。時間係最好既藥。。加油。。我。。用左幾年去平復。。可是。。個種可惜同知落既感覺始終抹不走。。就算。。我已經有新戀情。都係一樣。。

大宅

我覺得頭一年最難渡過, 逢過節都要自己同個女過, 亦無諗第二春呢樣野, 但時間真係會幫到你, 慢慢放低咗, 人就會開心, 我到第二年真係有得再拍吓拖, 雖然都唔係咩成功, 但起碼都覺得好d, 所以都係慢慢黎啦!

大宅

引用:我覺得頭一年最難渡過,+逢過節都要自己同個

原帖由 kayi603 於 13-02-26 發表
我覺得頭一年最難渡過, 逢過節都要自己同個女過, 亦無諗第二春呢樣野, 但時間真係會幫到你, 慢慢放低咗, 人 ...
多謝妳嘅分享,我都真係要諗清楚自己應該點行!

大宅

引用:Quote:原帖由+Boomwow2001+於+13-02-24+發

原帖由 KATELYY 於 13-02-26 發表
人。。就係會有感情。。吳捨得一定有。。都係老土個句。。時間係最好既藥。。加油。。我。。用左幾年去平復 ...
知道我要加油!

侯爵府

楼主,
以前有位好心人同我講,捉不住的,就要學識放手,
只有放開,才可以放過自己!
時間可以冼涮一切!
現在好像我連記起eX的容貌都有D迷糊了mouth:

stefi    發表於 13-4-5 13:47
三王一后  同意!  發表於 13-3-24 12:38

別墅

...
放低唔係一朝一夕可以做到,我曾經都要一年多既時間先可以康復,你仲有個小朋友需要你陪佢成長,嘗試下搵朋友傾下計,盡量分散自已注意力,加油啊

別墅

...
放低唔係一朝一夕可以做到,我曾經都要一年多既時間先可以康復,你仲有個小朋友需要你陪佢成長,嘗試下搵朋友傾下計,盡量分散自已注意力,加油啊

三王一后  同意樓主的說法!!  發表於 13-3-24 12:38

大宅

是需要時間去忘記傷痛的,發展新感情前,最好把之前的傷痛治療好,才開始發展,這樣對妳,及對那新伴侶,才可以持久,否則只會再次重演傷痛,讓自己傷上加傷,另外,對自己好一點,才更有自信,走出一條光明之路,加油呀!!
~~就算我曾淌著淚,狠心放棄自己,然而袮卻說不會把我遺棄~~

男爵府

Boomwow2001 發表於 13-2-24 10:09

...
點樣無得揀?點解覺得要搵過第二個重新開始?

民房

回覆:Boomwow2001 的帖子

仲唔舍得?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

我淨係知,有時間:

愛佢,就俾佢走;
唔愛佢,拿拿聲叫佢走。

唔放得低,但都轉變唔到別人心態。
不知所謂的乙陸!!!

禁止訪問

引用:我事情已發展咗2個月,宜家都放低咗好多,

首頁

尾頁

跳至