懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有無mami生完第二日已化妝?

有無dmami習慣化妝, 生完後會有朋友或同事來探望, 忍唔住搽下唇膏咁呢?

男爵府

畀面勳章

Re: 有無mami生完第二日已化妝?

我就未至於咁貪靚- -
我果時生完第2日有人黎都係頭都唔梳,
著住件袍仲要冇戴bra~不過全程都係訓係度的...
我對面床個女仔就好貪靚了,我同佢都係開刀,
我開完刀第2日就全程訓係度,佢就攪笑,
忍痛咁坐係身化妝,唔係淨係搽唇膏,係連粉都搽埋wor~
幾貪靚=v=
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

複式洋房

我一定會化妝!唔係d friend 路過都唔認得我呀! 講笑咋!我只會梳番好個頭,化個淡妝,唔,或者換埋套睡衣.我一向都好姿整,唔可以比friend見到個烏'where''look'

大宅

Ha Ha!我生BB入院嗰朝早, 乜都無攞,只係顧住攞化

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Miffyling 寫道:
有無dmami習慣化妝, 生完後會有朋友或同事來探望, 忍唔住搽下唇膏咁呢?

由於我平時都有化,生之前一定帶埋化妝袋,不過打算係出院時見光先化 因為我無打算會叫朋友黎探~只係老公,daddy媽咪,姑奶同99會黎,所以唔洗化,+上傷口痛無心機化~(我係順產的)
下次生第2胎我就唔會再帶喇~因為係唔會想化妝囉生完

大宅

我係半麻開刀o既, 我一心諗住生完 b o係手術室可以影張靚靚全家幅, 咁咪o係入院前 "略施脂粉" lor. 點知姑娘推我入手術室時見到我塊面閃閃o地, 佢就問我係咪搽o左粉, 跟住佢話醫生做手術時要留意住我o既面色, 所以唔可以化妝, 之後佢就幫我擦走o的粉. 我當時要求佢 "手下留眉", 而且佢都係輕輕力擦o的粉, 所以最後 "幸保不失", 張全家幅都算"四正"

反而生完之後

大宅

我一路都有化妝ge,不過生完之後冇化.就咁見人,反正都係自己好fd果d同埋屋企人,所以冇咩所謂~況且我都淨係理個仔,係咁影佢相,都唔理自己了~哈哈~

複式洋房

klau213,

姑娘同你地影全家幅呀?你係咪法國生呀?陪產要$600呀?
果日你落唔到床洗面喎????點算?

首頁

尾頁

跳至