產前產後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

入院生仔,你會要老公攞幾多日假陪你呀?

我就想入院果幾日佢請假陪我....佢話好,不過佢話係醫院成日冇嘢做,會'on'居居喎!

男爵府

Re: 入院生仔,你會要老公攞幾多日假陪你呀?

我就叫佢頭一日同出院果日請假囉, 出左院後佢先放兩個星期陪我, 因為到時有好多野做, 我又做唔到, 係醫院佢都係無野做, 我就可以餵下奶, 睇下bb, 再唔係有隔離床吹兩句, 訓下教,時間應該好快過既姐, 反而最驚夜晚一個人去呵尿 話晒都係醫院黎

男爵府

畀面勳章

我都係叫佢入院同埋出院果日請假陪我咋~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

2 weeks.

珊瑚宮

好媽媽勳章

只得兩星期咋 :-( :-(

男爵府

由你生"果"日前, 一星期已足夠了.

複式洋房

開完刀第二日落床要人扶,我怕果度亞嬸唔理我,我咪好慘囉!同埋我怕有產後抑'屈"(書話有唔知幾多成產婦係咁,尤其是頭果幾日喎),我唸有人陪住心情會好些!
至於出院後就唔會叫佢攞假,佢煲水都唔識.....我請左陪月幫手.

大宅

3weeks..

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 入院生仔,你會要老公

我入院時佢未夠鍾番工,唔洗請,到我生左出院時佢又唔洗請,因為佢番工好彈性/自由~所以1日假都無請過

首頁

尾頁

跳至
熱門主題