意見反饋
義工

產前產後 今日: 5|主題: 240698

胎水大多, bb size 大, 係唔係要開刀?

洋房

國民生產總值:53

胎水大多, bb size 大, 係唔係要開刀?

胎水大多, bb size 大, 係唔係要開刀? 我想順產!!
:-(

子爵府

國民生產總值:11139

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 胎水大多, bb size 大, 係唔係要開刀?

e生有無同你度過你夠唔夠位生呀?如果得既e生先會叫你開刀咋啵~如果bb size太大可能都會叫你早小小催生(想順產)

洋房

無特別去度, 但e生話唔想take risk, 怕胎水大多, 會沖條臍帶出來, 叫我自己考慮一下[quote]

男爵府

國民生產總值:5524

醫生估你bb有幾重?係唔係真係需要開刀呀?
我係因為bb size大要開刀,明白你想順產,但如果bb size太大,開刀對媽媽同bb的確會安全d。唔駛擔心,就算真係要開刀,而家都好安全,而媽媽嘅康復都好快架!

子爵府

linglam 寫道:
無特別去度, 但e生話唔想take risk, 怕胎水大多, 會沖條臍帶出來, 叫我自己考慮一下[quote]

如果真係因bbsize太大而你選想試順產,萬一真係唔得可能又要搞到開刀,會有d危險呢~
如果唔係你可以睇多2個e生,等佢地比d意見你先決定

洋房

我e生都話我bb size 大, 佢話一般胎水多的媽媽, bb size 都會大. 佢話會有7 lb 幾8 Ib, 但我只係重咗20 Ib.

洋房

但我老公話, 睇得佢就要相信個e生, 唔好再搵第二個!!

teresa621 寫道:
[quote]
linglam 寫道:

如果真係因bbsize太大而你選想試順產,萬一真係唔得可能又要搞到開刀,會有d危險呢~
如果唔係你可以睇多2個e生,等佢地比d意見你先決定[/quote]

子爵府

[quote]
linglam 寫道:
我e生都話我bb size 大, 佢話一般胎水多的媽媽, bb size 都會大. 佢話會有7 lb 幾8 Ib, 但我只係重

男爵府

國民生產總值:9853

bb size 大都唔一定要開刀, 我個女出世時都超過9磅, 我臨生時個肚好大, d人唔知, 仲以為我"佗"孖胎, 我都係順產, 只係生得比較辛苦, 沒有太大的問題, 我覺得你只想臨生前多做點簡單(不要劇烈)的運動, 生大b絕對無問題.

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.