懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如果住元朗會係邊度生ga!?

有乜要注意呢!?
may may :-D

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

Re: 如果住元朗會係邊度生ga!?

多數都係tm e院啦~
不過我跨區去左廣華

珊瑚宮

好媽媽勳章

我去咗QE生

珍珠宮

我去左威院

複式洋房

點解你地會去左咁遠!? 飛的!?!?

子爵府

mayheung 寫道:

我老公車我去
同埋自己日日都出去行街,打牌,食飯....檢查去到mk都無所謂

珍珠宮

我見紅同陣痛,就即刻坐車去e院~

複式洋房

唔係喎, 如果見紅咁你地會唔會仲去到咁遠生呢!?

因為我都幾怕係屯門生, d人話好迫呀!!!

珍珠宮

我就係見紅先呀~~

子爵府

我都係陣痛先(小小,小到唔知自己係生得),之後醒左見紅,一見紅就沖涼,沖完5分鍾到就穿水,果時先出門口,仲要渣車去緊既時候係3號幹線比架鐵馬dup停話我老公開太快
去到e院大痛左個幾鍾生左

大宅

我喺qe生, 都係老公車, 開始陣痛同見紅唔會即刻生得ga, 但如果穿水就要快d去醫院啦 :-P

男爵府

我喺屯門e院生,早幾日留院都唔係好full,d姑娘好好人,令我對佢地改觀

子爵府

我都會去廣華生,我諗到時會call的去﹗

男爵府

我會去荃灣港安

珍珠宮

我生第1胎時住屯門, 原本約好個醫生去浸會, 點不知半夜3, 4 點穿羊水, 所以"拿拿林"去左屯門......原先對屯門冇乜好感, 但原來d姑娘同d嬸嬸都幾好人, 服侍相當周到, 尤其係教餵人奶嘅姑娘, 溫柔細心到震......我生嘅時候正值03年沙士, 當時我住6人房, 但都住唔滿, 住得2-3個人......

到我生第2胎, 我當然幫趁番屯門, 今次我竟然住番上次嗰間6人房, 仲係對面嗰張床......唔知點解, 今次 (05年6月) 住嘅人仲少, 我間房同樣得2-3人, 但大房都只係得幾人...... 不過, 姑娘就人面全非, 但基本上, 佢哋都算有禮貌, 我嘅意思係對本地人, 佢地對大陸孕婦好惡嫁.

...... 我個friend 同期喺威爾斯生, 勁多大陸人, 迫到爆......

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

之前有個朋友在屯門生(2003-2004?)
佢話醫院無笑氣吸&下面拆線是出院後D人上門搞><

珍珠宮

2003年? 係咪沙士之後, 當然冇笑氣吸.

如果你下面個傷口係聯硬線, 係有姑娘上門幫你洗傷口同拆線, 咁好服務, 仲想點?
囍 寫道:
之前有個朋友在屯門生(2003-2004?)
佢話醫院無笑氣吸&下面拆線是出院後D人上門搞><

大宅

我去廣華生.

複式洋房

teresa621,

我好有興趣知架鐵馬有冇抄你地牌呀?!~!?!

我同我老公都決定如果到時唔急的話,
都係出番廣華生好似好d!!

子爵府

teresa621,

我好有興趣知架鐵馬有冇抄你地牌呀?!~!?!

我同我老公都決定如果到時唔急的話,
都係出番廣華生好似好d!!

無呀~因為我老公cut雙白線,有架電單車以為我老公玩佢,係咁追我地,我老公又唔比佢過頭...後尾有架鐵馬dup停左我,我老公話"我老婆穿左水丫~趕住去e院,!"個police就放我地走,只係抄低左個電話~叫佢有咩打番黎~
之後隔左2,3個鍾,個police打番黎第1句就問"母子平安嘛 ?"police話同電單車果個人講左我地情況,大家都無打算告大家,而police都無抄我老公超速

首頁

尾頁

跳至