親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

去日本旅行, 有甚麼must buy items?

遲去日本,東京大板, 有甚麼must buy items?

之前去日本, 想買shiseido, 但去到專門店,點解價錢同香港差不多?

a'gnes b 袋平幾多呢?

blue label burberry 袋或衫, 抵唔抵買呢?

多謝大家分享经驗之談/意見

:lol:

複式洋房

Re: 去日本旅行, 有甚麼must buy items?

遲去日本,東京大板, 有甚麼must buy items?

之前去日本, 想買shiseido, 但去到專門店,點解價錢同香港差不多?

a'gnes b 袋平幾多呢?

blue label burberry 袋或衫, 抵唔抵買呢?

多謝大家分享经驗之談/意見

大宅

曾經睇過個報告,香港買UV White係最平 如果你真係好想買shiseido,可以去d藥房買佢地只會內銷ge second line,都好多驚喜。不過我自己買植村秀就平約1/3。

agnes b都係約平1/3 不過多d選擇。

blue label 抵唔抵買就見仁見智,話晒都比香港水貨平,以前我都有買,不過近年就興趣大減。

複式洋房

Lilo,

thank you for your info.

:wink:

複式洋房

Lilo,

what do you mean second line?

子爵府

Sofina UV cut milk. 要係藥房買.

HK - HK$250
Tokyo - HKD150

複式洋房

bestwish 寫道:
Sofina UV cut milk. 要係藥房買.

HK - HK$250
Tokyo - HKD150

bestwish,

many thanks for you info.

別墅

仲有乜野好買,我都就飛日本啦..

別墅

去 Tokyu Hands 好多嘢睇+賣。 如蛋糕模(好靚),文具、精品(電話繩、psp啲嘢)、日記簿等......總之去到後就知好啦!
Uniqulo: 平靚正
100yen店
Fancl house
Beams Boy
藥房
新宿伊勢丹
新宿0101(young) & 0101 City
Supermarket ..e.g 京王百貨內

希望您玩得開心啲

複式洋房

ballballlmum,

many many thanks for your info.

別墅

Dear lan_lan_tai:

仲有上野嘅 二木う和菓子店啊! 買手信一流!

複式洋房

ballballmum,

thank you very much.

ballballmum 寫道:
Dear lan_lan_tai:

仲有上野嘅 二木う和菓子店啊! 買手信一流!

民房

DHC都幾平架∼
不過,種類就無HK咁多∼

首頁

尾頁

跳至