懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

開完刀,痳醉藥藥力退左之後,係咪鬼咁痛呀?

一般幾耐藥力先退呀?吃止痛藥ok嗎?如果想餵bb係咪唔好食止痛藥呢?

大宅

Re: 開完刀,痳醉藥藥力退左之後,係咪鬼咁痛呀?

我o個時係用肛塞止痛藥o既, 未痛前叫姑娘幫你塞定先, 好似係早晚一粒, 好得o架

洋房

我半身痳醉開刀,藥力退左之後立即有吃止痛藥。姑娘話打痳醉時有打埋一針24小時有效止痛藥,so佢叫我keep住吃止痛藥,唔係24小時仲會痛D。

吃左止痛藥會唔係好痛,可以行到。餵bb都冇問題!唔使擔心! :-P

大宅

好媽媽勳章

無想像中咁痛喎!!

男爵府

一定要食止痛藥。最痛係每次上床落床個下力。但開刀無我想像中甘痛﹐同埋skip左陣痛。我係醫院見到順產D媽咪陣痛好慘﹗有D痛到嘔添。

洋房

我半身痳醉開刀 過了痳醉藥都唔痛 係郁先痛
過左一日先係小子宮收縮痛到死

男爵府

我一D都唔痛喎,但好似係有食止痛藥,第二日已經可以落床去餵BB,冇問題喎。

子爵府

要食止痛藥, 如果唔係好痛....當晚就要下床餵b, 食了三日止痛藥就不用了
我的婧婧係2004年9月10日出世啦! 重3.2kg

男爵府

畀面勳章

我都以為好痛~點知原來又唔係wor,過左麻醉藥之後仲有吊緊水~
果d水都有小小止痛作用,但吊左2日之後冇再吊都唔痛,
係郁時會有扯住扯住痛~要慢慢郁囉~
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

唔係好痛,只係上床落床有d痛,食了止痛藥,都冇點痛過.

洋房

phoebechan2:

You can eat the panadol while you are breastfeeding the baby.

lwlw
phoebechan2 寫道:
一般幾耐藥力先退呀?吃止痛藥ok嗎?如果想餵bb係咪唔好食止痛藥呢?

大宅

我自己就覺得好痛,最辛苦係不停上落床照顧 BB,所以係私家生唔洗揍BB一定唔洗受咁多痛! 至於餵奶餵必理痛應該OK!
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

大宅

我係私家開刀, 我就唔覺得痛, 因為開完24小時先下床, 期間一路都吊住鹽水, 內有止痛藥(喂奶都可食), 同埋之後又有止痛片食, 又有腰封, 都ok, 只係第2-4天去育嬰室學喂奶, 喂完坐住起身個下有d扯住痛. 我第3天都係夜晚食一粒藥打底訓炸.

複式洋房

點解你地個個媽咪好似唔多痛咁既?! 我食止痛片同塞江都痛....現在已經第六日喇 (我上個星期六開刀), 我上落床,坐完起身都仲痛, 冇攪腰封時仲痛多兩野. !! 成日要慢動作, 好慘 !! :-(

男爵府

Taking tablets is ok even breast feeding. But for me, not much pain gar.

首頁

尾頁

跳至