義工

產前產後 今日: 38|主題: 240678

開刀媽咪,你地休息幾耐先會餵bb呀?

複式洋房

國民生產總值:376

開刀媽咪,你地休息幾耐先會餵bb呀?

書話越早餵bb越好,唔知開完刀個幾鐘頭後可唔可餵呢?

子爵府

國民生產總值:13830

Re: 開刀媽咪,你地休息幾耐先會餵bb呀?

我生完大囝3天後,d 姑娘便叫我去餵人奶!

禁止訪問

國民生產總值:33575

複式洋房

國民生產總值:297

我喺瑪麗開刀生,bb出世後2個鐘返到病房,姑娘就抱佢嚟餵.

水晶宮

國民生產總值:64869

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我以前在東區醫生開刀生, 生完第二天早上才可下床先餵 bb (人奶 或 奶粉都係一樣).

洋房

國民生產總值:460

bb出世後2個鐘度! :-P

複式洋房

國民生產總值:372

我享法國開刀,要第二日先可以落床去餵阿b,因為c+醫院唔會抱個b比你ga,要d媽咪自己去bb室餵。其實第二日都係未好上奶,只有少少透明/淡黃色既初乳,不過唔緊要,照比阿b啜下,初乳含有好多抗體同埋可以令媽咪快d上奶添。

男爵府

國民生產總值:8393

第二日就得啦!唔痛架!

洋房

國民生產總值:456

The day after caesar, depends if u feel pain or not.

大宅

國民生產總值:1465

全身麻醉與半身麻醉有別嗎?

複式洋房

國民生產總值:439

無休息過,第二日一落地便即刻去餵奶

男爵府

國民生產總值:7216

畀面勳章

我係浸會開刀的,醫院唔會抱D bb出黎,一定要入育嬰室~
我係餵奶粉的,但都係第4日先去餵~不過其實有心餵第3日都餵到,但我自己懶唧=.=
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

複式洋房

國民生產總值:376

水無月

你係邊間開刀呀?

洋房

國民生產總值:238

janawing:

Me too.

lwlw

洋房

國民生產總值:238

phoebechan2:

In my opinion, the 2nd day is the most suitable day to feed the baby breastmilk. Since you have got one day rest and leave the bed and walk.

lwlw
phoebechan2 寫道:
書話越早餵bb越好,唔知開完刀個幾鐘頭後可唔可餵呢?

該用戶已被刪除

複式洋房

國民生產總值:257

嘩.......幾個鐘後就餵人奶 ?????????? 開完刀可以咁快坐係度餵奶???? 坐係到唔痛咩???.我第二日落床已經痛到飛起 !!!

洋房

國民生產總值:460

聯合!
phoebechan2 寫道:
水無月

你係邊間開刀呀?

民房

國民生產總值:21

我想開刀媽咪...上奶的情況不太理想的 :-(
但如支持母乳餵哺也要try一下 :mrgreen:
bb出世後3hrs>>要餵奶

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.