跳至

首頁

尾頁

洋房

幾時幫小b賣保險

我想同小b賣份保險, 有冇媽媽已經幫小b賣0左保險呢? 你地會幫小b賣咩醫療,儲蓄????

Hong Kiu~

別墅

Re: 幾時幫小b賣保險

愈細買愈平, 主要係醫療

洋房

minghei,

咁你幫邊間買,幾錢一年呢?

Hong Kiu~

大宅

我都係主力小小saving人壽+主力醫療呢! $400樓下/ 月啦

民房

我幫BB買左住院+人壽+儲蓄, 每月$530左右

別墅

現只買住院only around $2000

大宅

我都幫澄澄買左住院+人壽+儲蓄, 每月$430左右
我係同宏x保險買

別墅

一有出世紙就買得, 年供$3600, (人壽saving, 意外,住院),
Manulife 老公做.. haha

別墅

我幫亞b買住院$1141+$230(sms)祗係 $1371
sauyue 寫道:
現只買住院only around $2000
helencyl

禁止訪問

大宅

我幫個B買了份住院,約$200.
另外用自己名幫她買了一份基金,每月$1500,供20年,等佢第時讀書用.
[img align=right]http://www.youngnutrition.net/member/tickers/46558/ticker4.png[/img]

別墅

我都想幫我阿 b 買 , 買個保障 , 人壽saving, 意外,住院 外 好似仲有個門診 ... 實保實消... 等我問清楚d先

男爵府

I also want to buy insurance for my babies, but my husband does not trust ...

can anyone PM me info for buying bb's insurance, tks!

複式洋房

你公司的insurance coverage 有多少?夠用便不用買了。
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

複式洋房

你公司的insurance coverage 有多少?夠用便不用買了。

pekklekc 寫道:
I've already bought the insurance for my BB, 人壽+saving, 年供$3000 (my sister做AIA). I am considering whether I should buy 住院 as well (additional $200 per month for 0 to 4-year-old). Actually my company insurance covers 門診&住院, should I need to buy extra?
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

男爵府

BB一出世就幫佢買:
(1) 門診+住院 - 約$3,000一年, 公司員工價
(2) 儲蓄+小小人壽(for 讀大學, 18歲後先可以羅返$) - 每月$1,3xx.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我bb一出世就同佢買左保險不過係住院

複式洋房

我就買左基金,住院,意外(最好係連跌打都有得賠),同埋冇年期限製,亦冇話要比幾多,隨時可加可減,我就每個月500,有時有多咪擺多d落去

首頁

尾頁

跳至