跳至

首頁

尾頁

大宅

環保接龍勳章

Re: 請問有無人去唔到廁所

Dear jeje,

我飲緊個樽係地門"rune Juice";妳睇下係唔係?

大宅

醫生教我食 "炒菜", 仲要係多油o個隻! 佢話咁樣會令腸運動多o的 (因為多油). 我試左, 幾得, 可能因為再加上我狂食大量菜同水果啦!

最近見到惠康o的西梅幾靚o架, 你地都試下啦!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

avahy 寫道:
Dear jeje,
我飲緊個樽係地門"rune Juice";妳睇下係唔係?

Hi avahy, 係一樣呀, 呢樽唔係西梅汁咩??

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Have you ever try this method:

Make a 8oz warm salty water with a teaspoon of raw salt and drink it in the morning when you wake up and before eating breakfast.
After several days you will feel better. This is because the salty water soften the refuse in the intestine.

放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

premum2006 寫道:
Have you ever try this method:

Make a 8oz warm salty water with a teaspoon of raw salt and drink it in the morning when you wake up and before eating breakfast.
After several days you will feel better. This is because the salty water soften the refuse in the intestine.

呢個方法我未有bb 時試過, 真係好work. 不過而家有左之後驚飲咁多鹽會令到自己d 水腫越來越嚴重先無飲, 其他無水腫問題嘅姊妹真係不妨一試. 真係多謝premum2006 提供呢個咁有用嘅方法.

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

呢個方法我未有bb 時試過, 真係好work. 不過而家有左之後驚飲咁多鹽會令到自己d 水腫越來越嚴重先無飲, 其他無水腫問題嘅姊妹真係不妨一試. 真係多謝premum2006 提供呢個咁有用嘅方法. [/quote]

Yes, you're right. I won't take it everyday but just do it when needed. Now I just take it about once every two weeks.
Thanks for your supplement.
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

民房

我之前試過好多辦法都唔得.......後來我家姐教我食蕃薯(日本黃心果隻, 係生果檔有得買, 出面係紫色皮的)洗乾淨, 格水蒸.......之後可以連皮食.....好味又包肚, 又有營養, 我lunch食左幾條, 晚上立即有得去大大, 仲去得好好舒服, 大家不防試下

大宅

環保接龍勳章

o岩呀!飲啦,我係飲呢個;飲左成樽啦,BB仲係好生猛 (我照超聲波見到佢BB搖搖頭、腳踢踢,妳有冇留意下妳個B係唔係呀?),所以我okay喎。

大宅

環保接龍勳章

Dear JeJe,
avahy 寫道:
o岩呀!飲啦,我係飲呢個;飲左成樽啦,BB仲係好生猛 (我照超聲波見到佢BB搖搖頭、腳踢踢,妳有冇留意下妳個B係唔係呀?),所以我okay喎。

複式洋房

Hello, 我阿b己經8wk, 之前都有去唔到o既問題, 但醫生叫我多食麥皮. 結果幾過幾日早餐麥片同麥餅下午茶, 之後就幾ok啦,如果唔討厭麥製品, 不妨一試

子爵府

avahy 寫道:
Dear JeJe,

Hi avahy,

Thx ar~ 無問題咁我都試下飲啦, 我老公一次過買左幾樽返黎, 如果唔好飲就叫佢自己哽番佢.

大宅

環保接龍勳章

妳老公咁緊張妳,梗要飲多兩杯啦 :-P

侯爵府

Winchanchan 寫道:
Hello, 我阿b己經8wk, 之前都有去唔到o既問題, 但醫生叫我多食麥皮. 結果幾過幾日早餐麥片同麥餅下午茶, 之後就幾ok啦,如果唔討厭麥製品, 不妨一試

嘩, 我之前已經每朝一杯即沖麥片, 點解幫唔到我?? 其實我連飲西梅汁都唔算好 work, 連飲兩日先去到少少! :-( :-(

侯爵府

好媽媽勳章

我一日食左3個西梅 (新鮮), 但好次無乜用 ?

大宅

環保接龍勳章

叉燒媽咪 寫道:
我一日食左3個西梅 (新鮮), 但好次無乜用 ?

新鮮西梅功效係差少少,我個私家醫生叫我唔好買新鮮,寧願食西梅乾仲有效。

民房

我D大大都去得唔多happy........谷住個肚咁..D便便又硬硬地.....不過食左橙好DD架....有冇食粟米??都有D用....

首頁

尾頁

跳至