跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有無人去唔到廁所

請問各位去唔去到大呀? 我成日都去唔到, 好煩呀..請問有咩方法呢? 請大家比比意見! thanks!

侯爵府

Re: 請問有無人去唔到廁所

我 上星期四去過大大後, 到今日 (星期三) 都未去過喇! 會唔會因為我食得少, 無野去?

可以嘗試下飲 sun rayshia 紅梅汁 (唔記得點串). 幫助排便架, 因我胃痛唔想飲酸野先停左. 千其唔好食香蕉諗住幫助排便呀!

複式洋房

icic..等我試一試先..但成個week無得去都唔得架wor!要想想辦法啦..

侯爵府

好媽媽勳章

2 位, 食多d apple & 菜心~ 飲多d水
if 你地食唔夠野, 無得去都唔奇嫁~
我就食得太多, 差唔多日日都有得去, 但係"林" 既 :cry: maybe 濕氣

侯爵府

叉燒媽咪

嘩, 你就好喇, 食到o甘多野. 我胃口少個我隻狗呀!! 廋左 3kg了!

男爵府

我成個禮拜去吾到洗手間呀!
緊住琴晚勁肚痛要去大大...超肚痛個隻
根住就流少少血絲, 而家好驚呀~~~
因為都流左兩日啡啦, 吾知有無影響呢? :-(

男爵府

我初初有時都有便祕情況, 成3-4日先去大大一次~ 後來飲左西梅汁, 每次飲半杯(飲太多痾到CC下), 一個鐘頭後就去到大大, 萬試萬靈。仲有一個方法, 我唔會食飯後果, 反而在下午茶時段食水果兩個(只食水果), 之後就好D, 容易D去廁所~ 不過過左3個月就好好多啦, 大大正常番~~ 希望幫到你地啦~~

複式洋房

THANKS!! I WILL TRY TRY, 但西梅汁最好幾時飲呀?一早起身定下午lunch後?

侯爵府

嘩, 終於有便便去. 仲要係肚痛個款, 上個星期四都係肚痛個款架. 好彩個人係屋企, 因為你突破好急好痛去馬上去

男爵府

醒目開學勳章

大家如果唔喜歡西梅汁陣味﹐可以試下買Gerber隻apple and prune juice (蘋果棗子汁)﹐即係比bb飲果隻。
我覺得飲呢隻好容易入口﹐甜甜地﹐飲左實有得去大大﹗
希望幫到妳地

男爵府

我會揀自己最方便去廁所的時間飲, 因為飲完真係好快就有得去~
zeno1213 寫道:
THANKS!! I WILL TRY TRY, 但西梅汁最好幾時飲呀?一早起身定下午lunch後?

複式洋房

我在網上搵到個食譜,
想同大家分享:
牛蒡炒肉絲
(預防腰酸背痛、便秘)

材料: 牛蒡、 瘦肉、黑芝麻。
調味料: 醬油。
作法 牛蒡削去外皮、切細絲。

瘦肉切細絲。
油鍋熱放入肉絲炒,再放入牛蒡,加醬油調味炒勻,待肉熟即可盛盤,灑上黑芝麻即可。

功效 滋養肝腎, 補強腰力,預防懷孕腰酸背痛及便秘。

牛蒡在日式超市之類就買到架啦!

賞 賜 的 是 耶 和 華 . 收 取 的 也 是 耶 和 華 。 耶 和 華 的 名 是 應 當 稱 頌 的 。  約 伯 記 1:21  

別墅

試下食多 d 菜,個人覺得e+呢個時間食莧菜比較岩,食多小小,第二日便便就會好暢通!最好食多小小水果添,e.g. 近排有好多好大粒既西梅,又甜好好食,要連皮食喎~~~ :mrgreen:

複式洋房

我都有大大困難, 医生叫我去買"橙粉"飲, 今日第二日飲未知見效未

大宅

我需然唔係冇得去, 又唔日日有得去, 但好多時去親都係攪肚痛, 肚痾果隻, 咁正常嗎?

別墅

bilo

如果你攪肚痛,去既大大又正常唔係痾果隻就冇問題啦~~~
但如果瀉就唔係咁好喇~~
去睇下 e 生穩陣!

子爵府

NEVER NEVER eat banana, pregnant woman cannot eat banana la...

Be careful.

Lum Lum Mami

大宅

每日食個橙,又有維他命c,又容易去大大.

民房

我好多日都冇得去啊!試過食橙, 食西梅, 飲西梅汁都唔得呀!點算呀!! :-(

大宅

去唔到大大真係好辛苦架, 如幾日都去唔到d大大會好硬,
我自己如果食生果都唔得, 會早上食早餐時飲杯熱奶茶,
咁就可以去到啦, 雖然呢個時候唔應該飲奶茶, 但總好過去唔到, 記得放鬆d, 唔好俾太太壓力自己.

首頁

尾頁

跳至