意見反饋
義工

自由講場 今日: 45|主題: 1004414

急問:會計問題

別墅

國民生產總值:680

急問:會計問題

老細銀行月結單上有時會出現
"TFS POS AUTO"
自動轉賬項目,

"TFS POS AUTO"究竟是收取甚麼費用??

大宅

國民生產總值:2518

Re: 急問:會計問題

邊間銀行? 通常月結單d note 都有註明

版主

國民生產總值:28439

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

通常月結單下面或者背面都有short code 解釋,間間銀行都會有啲唔同,唔明最好打番銀行問。

TFS 我估係 transfer
POS 我估係 Point of Sales
auto 我估係 automatic

成個會唔會係EPS 收費呢?或者係credit card 機收費?

珍珠宮

國民生產總值:36954

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

係呀﹗唔係你就睇紅簿仔,
紅簿仔有d註明會係簿的後面,
有d註明係每頁的下面架﹗
rubyhappy2 寫道:
邊間銀行? 通常月結單d note 都有註明

版主

國民生產總值:28439

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇過我份中銀月結單

TRS = 轉賬交易 TRANSFER
POS = 商戶入賬 POS(MERCHANT CREDIT)
AUT = 自動轉賬 AUTOMATIC PAYMENT

子爵府

國民生產總值:14914

唔好估估吓啦, 打電話去銀行問, 佢地實好樂意解答你架~

你答錯咗老闆仲衰

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.