跳至
[元朗區] 天水圍幼稚園

首頁

尾頁

複式洋房

天水圍幼稚園

Hi, 各位媽咪好, 我小朋友將於明年9月入讀幼稚園, 請問何以介紹一下嗎? 我是住天水圍天盛苑, 因要返工, 現在由婆婆照顧

複式洋房

Re: 天水圍幼稚園

天瑞佳寶也不錯

大宅

其實你係天盛,都可選擇天耀,我大女今年就轉左去何廣雄,不過我唔係咁鐘意!!天耀有間商會幼稚園,聽人講都好多人報讀同幾好!!
晴晴藍藍小天地[img align=right]http://lilypie.com/pic/060814/rHZZ.jpg[/img]

大宅

想問下天逸果間圓玄同埋俊宏軒個間雅麗斯好唔好既呢?唔該哂!

伯爵府

你要選擇半日定全日呀??

如果半日, 天盛有間聖葉利諾好似唔錯架, 又大機派去天天小學~
如果全日, 近d既可以選你地商場果間幼聯安泰, 或者消防局對面既仁濟林李啦~

janice_lai 寫道:
Hi, 各位媽咪好, 我小朋友將於明年9月入讀幼稚園, 請問何以介紹一下嗎? 我是住天水圍天盛苑, 因要返工, 現在由婆婆照顧

17/1~2.81kg;17/2~3.41kg;18/3~5.5kg;29/4~7kg;30/5~7.53kg;17/6~8.1kg;22/7~8.8kg;31/8~9kg;30/9~9.4kg;28/10~9.7kg;29/11~10.3kg;30/12~10.9kg;16/1~10.8kg;28/2~11.3kg;31/3~11kg;30/4~11kg;31/5~12kg;30/6~12kg;17/7~12kg;30/8~12kg21/9~12.7kg;27/10~13kg;29/11~13.5kg;2/1~13.5kg;28/2~13.5kg;13/4~13.25kg

複式洋房

TO:janice_lai,
我覺得天盛小天使幼稚園都好好 ,之前搬入天恆讀左俊宏軒一年k1,好差乜都唔識成年都係連線,問女女學校d野唔願講,個校長見錢開眼,1個學期書薄連茶點2仟幾蚊,物非所值,,,轉左去小天使,個度d老師同校長都好nice,好多親子活動,今年我仲將細女轉讀全日低班 ............

大宅

hi,我想問天樂好吾好,派小一多數去邊間?

民房

絕對同意 我個仔係度讀左3年,初頭諗住近,咪讀呢間羅,好可惜,完全唔店,d老師無咩耐性不突止,升到上k3個班主任直頭唔似一個老師,2個老師睇30個學生都睇唔店,有咩事咩都話唔知,仲要係我個仔返黎同我講係學校俾人用鉛筆吉條頸,我先知有年咁事,咁都算啦,返去學校同班主任講,佢仲話好小事,唔洗咁緊張,嘩!唔係呀,咁都話小事,之後我同主任投訴,佢仲要同埋個老師一齊講大話,好彩有好多同學都睇到,過左兩個星期,我個仔又再俾人用玩具打,我返去同班主任講,佢仲話我個仔講大話,我又問番d同學,個個同學都話我個仔無講大話,(我問過7,8個同學),跟住我就投訴到個校長到,要求老師道歉,佢d態度勁差,原來個老師唔俾d學生投訴,所以好多學生俾人打都唔知,之後都有好多媽咪同校長講,咁校長先知,好彩我個仔終於捱完啦,唔洗再係間咁既學校到讀,至於個老師亦於今年7月辭職,所以呢間咁既學校,我唔會再俾我個女讀,(我個女今年一歲)天樂個間同呢間都差唔多,因為係同一個機構,
d口脾都唔係好好(我聽d媽咪講)唔好意思,我太長氣,因為實在對呢間學校太多不滿啦,真係講起都火起
camey2000 寫道:
我覺得天盛小天使幼稚園都好好 ,之前搬入天恆讀左俊宏軒一年k1,好差乜都唔識成年都係連線,問女女學校d野唔願講,個校長見錢開眼,1個學期書薄連茶點2仟幾蚊,物非所值,,,轉左去小天使,個度d老師同校長都好nice,好多親子活動,今年我仲將細女轉讀全日低班 ............

大宅

camey2000 寫道:

我想問下你講個間係唔係雅麗x幼稚園呢?

複式洋房

多謝各位媽咪意見, 19號是"仁濟林李婉冰"參觀日, 我去參觀過, 環境及老師都好似好好, 但佢地係全日, 會否會時間太長呀?

大宅

如果想讀半日,天瑞佳寶好好,我個女9月升K2,學校用很多兒歌及遊戲引導小朋友學習,學到很多嘢,而且K2&K3好像不用默書及考試,小朋友完全沒有壓力,很喜歡上學!老師亦十分有耐性及愛心!可以考慮!

複式洋房

Hi ! Kittybebe我小朋友又係讀佳寶升K3,我也非常同意你對學校的評語!

首頁

尾頁

跳至