意見反饋
義工
[2006年] 有冇bb半夜瞓到扒係度瞓?

複式洋房

國民生產總值:354

有冇bb半夜瞓到扒係度瞓?

如題. 點算?
我一晚要醒幾次睇下佢.幫佢瞓返好.

大宅

國民生產總值:1500

Re: 有冇bb半夜瞓到扒係度瞓?

bb半夜瞓到扒係度係正常, 我見有d人會唔理, 但我會反翻佢, 因為我怕有意外.

複式洋房

國民生產總值:212

我個囡都係, 我於是放1個攬枕仔係佢身邊(腳仔旁), 頂住,等佢唔夠位轉身, 幾work!

大宅

國民生產總值:1378

我個囡都係甘, 打直訓...會訓到打橫, 以家用個側訓枕頂住佢, 就唔會訓到扒係到.

大宅

國民生產總值:1300

我個女要扒係到pet pet舉高來訓,我等囡囡訓到咁上下我就幫佢番身,我都冇佢符 :cry:

男爵府

國民生產總值:5881

醒目開學勳章

Re: 有冇bb半夜

我個囡都係呀!晚晚訓到兩三點就開始周身郁,郁下郁下就會反埋身,所以而家我晚晚都無覺好訓!

複式洋房

rebcheng 寫道:
我個囡都係, 我於是放1個攬枕仔係佢身邊(腳仔旁), 頂住,等佢唔夠位轉身, 幾work!

我都有比攬枕頂住,但比佢踢走咗.

別墅

國民生產總值:744

my little b also keep turning around when he is sleeping. when he was 1 month already move his body from 12 o'clock position to 3 o'clock position and then cry so i bought the baby cushion to secure his body in the centre then he cannot turn around when he sleeping.

大宅

國民生產總值:2971

ngphoebe 寫道:
我個囡都係甘, 打直訓...會訓到打橫, 以家用個側訓枕頂住佢, 就唔會訓到扒係到.[/quote]
我都係用呢個方法, work [quote]

大宅

國民生產總值:1500

我初初都work, 但之後好快佢就會踼走咗.
啲BB好醒ga, 好快就唔受你個套.
而家我就唯有放佢係背心被袋度瞓, 然後扣住被袋兩邊.

(^oo^)(*oo*) 寫道:
[quote]
rebcheng 寫道:

我都有比攬枕頂住,但比佢踢走咗. [/quote]

別墅

國民生產總值:880

我個女- -訓覺太勁...由床頭碌去床尾...

由頭向上 訓訓下變頭向下 我都冇佢計 一夜幫佢整幾次都好

佢都唔夠15min自己轉返趴係到訓 :-( :-(

大宅

國民生產總值:1819

我車左個米袋 壓住條被左右2邊 等佢吾可以轉黎轉去.
好work

大宅

國民生產總值:1441

因為識轉身關係,晚上好易自己搞醒自己,就算唔醒,佢都會扒嚮度訓,咁扒嚮度訓會唔會有乜問題架?

男爵府

國民生產總值:9185

我仔3個幾月曉反身後, 9成時間都係爬喺度瞓。試過用枕頭/cushion頂住, 初時係踢走, 家係係索性自己爬開...

複式洋房

國民生產總值:330

yes yes, my son does exactly the same thing.. is there any problem ?

fennex 寫道:
因為識轉身關係,晚上好易自己搞醒自己,就算唔醒,佢都會扒嚮度訓,咁扒嚮度訓會唔會有乜問題架?

複式洋房

queeniews5 寫道:
yes yes, my son does exactly the same thing.. is there any problem ?

[quote]
fennex 寫道:
[/quote]

扒嚮度訓,佢又唔曉反番轉,又經常十五十六(令左令右),搞到鼻同都臉紅.

俯睡始終都有危險性.

大宅

國民生產總值:1109

講反起黎又好奇怪!
五個月果陣佢夜晚訓訓下會趴左係度訓,反而而家好少趴係度訓!可能唔夠位比佢趴係度喇!

而且我有睇過佢趴係度訓果陣,個頭係打側既,有時會左右轉下(個頭),我都放心D!佢有時趴係度訓好似仲訓得好D咁!?聽人講話咁訓有安全感WO..不過佢而家趴係度識自已反反轉都無咁擔心喇
最愛你的笑容

別墅

國民生產總值:849

我bb鍾意訓訓下變左打側訓...

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.