意見反饋
義工

母乳餵哺 今日: 10|主題: 84829

無奶點算???

民房

國民生產總值:73

無奶點算???

bb出世之後,我餵左十日人奶,
但係因為bb面黃既關係,所以我轉番奶粉,
飲左四日之後,佢既面黃減

複式洋房

國民生產總值:372

Re: 無奶點算???

even not much breast milk there, you should let you bebe suck your breast more and pump more frequently, drink soybean milk (i take 1000cc a day)and a lot of water, take enough rest... etc will help.

侯爵府

國民生產總值:23056

saurus
原來飲豆漿有用架?? 等我都試下先得~~ thx~~

大宅

國民生產總值:1681

我同你o既情況都一樣, 如果bb未出院前要照燈, 我當時好心痛, 每日都泵奶落去兒科病房比bb飲, 見到佢照燈個樣, 我就即刻喊左出黎, 但係我都堅持比人奶佢飲, 雖然而家有一兩餐佢要飲奶粉(我唔太夠奶), 但係如果有得比佢揀, 佢都係鍾意飲人奶多d...見到佢呢個選擇, 我就覺得當日我o既堅持係值得o既, 出院之後, 去健康院, 醫生都話食人奶o既bb, 面黃o既情況一定比食奶粉o既耐d, 不過叫我唔使擔心, 而家bb退左黃啦...
[quote]
hinyeung0409 寫道:

琥珀宮

國民生產總值:152003

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

[quote]
hinyeung0409 寫道:
My Two Princess

民房

國民生產總值:9

飲人奶點解面會黃既,?!
我10幾歲,. 但系我好想知道;

-V- ' 靜敏”..
該用戶已被刪除

大宅

國民生產總值:1681

唔係因為飲人奶面黃, 而係因為飲人奶o既bb, 好多時排黃o既速度無飲奶粉o既咁快

大宅

國民生產總值:1302

係呀, 醫生話人奶有一樣唔好, 就係裡面有種成份會減慢排黃, 其他咩都好, 有d人唔知就話飲人奶會黃耐d, 係咁叫妳飲奶粉, 搞到有d想餵人奶嘅媽咪唔敢餵

sweetiecoco 寫道:
唔係因為飲人奶面黃, 而係因為飲人奶o既bb, 好多時排黃o既速度無飲奶粉o既咁快

大宅

國民生產總值:4177

我bb都成個月先退黃,要對自已有信心,
drink more water & soup

複式洋房

stephenietam,
soybean milk quite work on me. last sat when i was so busy and can't drink soybean milk, my milk drop from 4-5oz per pumping to 2.5-3oz only.

it's quite heavy to bring a large bottle of soup and a box of soybean milk to office (together with the twin elec pump set), so i brought a big can of soybean milk powder to office from organic food store, not try yet and not sure if work in the same way or not.

大宅

國民生產總值:2063

saurus,

Pls tell us if the soya bean milk powder is work or not after you try. Thanks !

複式洋房

babyduo,

no problem, will see if milk amount keep steady 3 days later.

大宅

國民生產總值:1738

面黃好多時發生

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.