自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

PCCW手提電話收費

昨日收到電話,邀請我續約,98元服務費+12元隧道費,簽約12個月,會免費送多一舊電及將電話軟件升級,你地會唔會同佢簽約呢? 我仲考慮緊,因為接收方面真的很差,但他們承諾遲些會有改善。

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Re: PCCW手提電話收費

There is no PCCW mobile phone services gor wor ??

123 ?? 1010 ?? but anyone of these the connection is really good gor wor......

If the latter, there is no need to pay 12元隧道費......

I don't know anything about the former.

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

男爵府

原本唔諗住用.....但比D老人家見到個孫開心D
咪繼續用lor
lisagary 寫道:
昨日收到電話,邀請我續約,98元服務費+12元隧道費,簽約12個月,會免費送多一舊電及將電話軟件升級,你地會唔會同佢簽約呢? 我仲考慮緊,因為接收方面真的很差,但他們承諾遲些會有改善。

水晶宮

好媽媽勳章

我都o係昨日收到信,今日佢地又打電話黎.
雖然真係好抵,不過接收真係好差,而且部機o既功能都麻麻地.........身邊d朋友都唔多用佢,佢d通話時間,視像功能都係網內先抵,網外視像要$2一分鐘....
所以最後決定唔用.

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

水晶宮

好媽媽勳章

點解冇呀????
電訊盈科優先試有冇聽過????
?-( ?-(
早大半年前已經有喇.

fungwongphie 寫道:
There is no PCCW mobile phone services gor wor ??

123 ?? 1010 ?? but anyone of these the connection is really good gor wor......

If the latter, there is no need to pay 12元隧道費......

I don't know anything about the former.
?-( ?-(

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

Oh, PCCW mobile 3G...........IC........as never heard about any 3G basic service charge could be as cheap as $98.......sorry.

I don't realize that they have to charge 12元隧道費 gor wor as other like 123 (although also under PCCW) mobile services doesn't need gor wor.
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
何謂不誠實使用電腦??

洋房

佢地的網絡真係唔係好掂,成日好似係水底講電話咁. 知唔知除左 $98 plan 外,有無一些較平較低用量的 plan? 若果有,都或者會 keep 住用, 用黎搭車時睇下新聞都 ok. 若果無,就索性 cut 左佢羅.

公爵府

好媽媽勳章

12元隧道費...........間暑公司都有ga al∼∼∼
one2free 都唔例外
fungwongphie 寫道:
Oh, PCCW mobile 3G...........IC........as never heard about any 3G basic service charge could be as cheap as $98.......sorry.

I don't realize that they have to charge 12元隧道費 gor wor as other like 123 (although also under PCCW) mobile services doesn't need gor wor.

珍珠宮

e...............then 1010 is much much better bor. Exact fee.
何謂不誠實使用電腦??

公爵府

好媽媽勳章

1010都有ga

伯爵府

認識瑞士牛牛第一回

剛收到電話, 我 reject 左佢,
我成 3 個月無用過部電話.
我bf 日日用,不過真係收得好差.

珍珠宮

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都有用PCCW手提搭車0既時候睇新聞, 真係好方便, 又唔駛攞住報紙0係手, 又有幾份可以睇, 好似話browsing 報紙網係唔駛錢, 唔count air time, 我都考慮緊簽12個月, 再諗0下先
syc2003 寫道:
....用黎搭車時睇下新聞都 ok......

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我決定CUT

水晶宮

好媽媽勳章

仲有佢係勁快冇電.......

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

但係我又覺得ok喎,會考慮續約.

珍珠宮

我老公而家用緊pccw, 但因為我想要新電話, 係一個月前已經辦理左轉台手續, pccw d人今日打比佢, 又係話98蚊plan, 老公話比佢地聽已轉台, 佢地話可以將個名額比我!! 跟住我老公問我制唔制, 我梗係唔制啦, pccw真係收得超差, 唔知係個電話問題定係個台既問題, 因為佢地都係2g既時候用sunday, 我而家又係sunday, 係天水圍都收到4格, 但係佢同樣係天水圍, 同一個商場, 就沙沙聲, 仲會無啦啦斷線!! 因為我唔知佢當時係3g定係因為收唔到變左2g, 所以一直都唔知究竟係部機問題定係台既問題, 但係好肯定佢地d配件好差, 個差電用左4個月就hell左, 好彩我地有部後備姐....

話時話, 我地部後備係m記既, 成4年前買架囉.... 中間我壞過幾部, 3果d LG, 仲有D其他電話, 但M記果部一D事都冇, 真係神奇~~ 舊電到而家都仲可以差一次用幾日!!

所以呀, 都係咪搞我~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

& 好多地方都收唔到呀
patpat234 寫道:
仲有佢係勁快冇電.......

雲母殿

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我想可能係地區問題,我朋友住天水圍又係話收得差,但我住沙田收得ok喎,好少斷線.

水晶宮

好媽媽勳章

可能真係地方問題.....
我住港島東,成日打唔出,人地打黎就成日轉駁去留言.....
我之前用新世界都好過佢.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至