跳至

首頁

尾頁

複式洋房

幫bb沖涼, 洗頭

請問有冇媽咪幫bb沖涼會過多次水呀?其實我都知道用嬰兒沐浴露應該係唔洗過水,但係bb越來越大, 唔過水又好似唔夠乾淨咁, 同埋幾時先至要用護髮素呢?

別墅

Re: 幫bb沖涼, 洗頭

EdwinHo,
當我呀女know how to sit, 我就同佢沖花灑啦,所以可以同佢過水law.

大宅

唐老鴨BB
請問有計仔可以領bb沖花灑, 我個女用手玩花灑水就無問題,但花灑一靠近佢d.佢就好驚 :-(

伯爵府

我都仲係沖一次無過水.

別墅

fionapp
你有無try過bring bb去swimming呀,after swimming and I try to take her for 花灑,佢enjoy la....
你開始時try下用d玩具分散佢既注意,than first you have take her at the back, 等佢適應下用個花灑,如果侉ok可以慢慢同佢沖,但如果佢好怕,就唔好啦,1次唔得try多幾次啦,唔好攬到呀b怕左水呀.希望係成功!

複式洋房

哦, 你地咁快用花灑勒, 我以為等bb識企同行既時侯先用tim.咁你地用浴缸定係bb浴盆呀? 坐係度好似好難沖喎.因為一隻手要扶住佢, 叧一隻手又要渣住花灑. 咁你地幫bb洗頭係唔係都用花灑呀?

唐老鴨BB好叻呀, 咁快已經去游過水. 我都想帶edwin仔去呀, 但係怕佢太細個. 咁帶阿b去游水時, 有d咩要特別注意呀?

大宅

好媽媽勳章

唐老鴨BB 寫道:
EdwinHo,
當我呀女know how to sit, 我就同佢沖花灑啦,所以可以同佢過水law.

我都係, 不過我都會放盤水俾佢玩陣, 再用花灑沖身...

首頁

尾頁

跳至