嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章

用開施巴的 bb 泡泡浴沖涼液請指教 ...

聽講泡泡沖涼液係有泡的
唔知 d 泡多唔多呢 ?
但又講 d 泡唔洗過水 ,
但 bb 會食手仔喎 .
咁怕唔怕 o家 ??

tks ..

伯爵府

Re: 用開施巴的 bb 泡泡浴沖涼液請指教 ...

d 泡泡係要係放水時就加入seba 沖涼液才會起好多泡.如果,你想少d 泡可以係加左水之後才落沖涼液再用手去起少少泡.

我bb 有時都有食手仔.更試過飲毛巾d 水,不過,又無大問題,不過,我估比bb 用的沖涼液都會預左會有機會比bb 飲到沖涼水.所以,我估應該ok.

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

咁洗頭可以用埋同一盤水嗎?

伯爵府

可以.我都係用同一盤水

男爵府

ew911 寫道:
可以.我都係用同一盤水

我囡囡也是

別墅

環保接龍勳章

我bb都係用佢既,都ok,無乜問題.

子爵府

畀面勳章

我女女由出世用到而家啦, 幾好丫~~

子爵府

不過如果BB有濕疹或者皮膚好乾,就唔係咁好,我仔仔由出世冇耐都開始用,但近排發覺佢D皮膚好乾,所以同佢轉o左用第二隻沖涼液,試o左幾日又真係有改善。

複式洋房

ew911 寫道:
d 泡泡係要係放水時就加入seba 沖涼液才會起好多泡.如果,你想少d 泡可以係加左水之後才落沖涼液再用手去起少少泡.

我bb 有時都有食手仔.更試過飲毛巾d 水,不過,又無大問題,不過,我估比bb 用的沖涼液都會預左會有機會比bb 飲到沖涼水.所以,我估應該ok.

agree
我個小B都由出世用到而加架啦!!!

複式洋房

十分同意,我個小b都是由出世用到而加!
記住加左水之後才落沖涼液就不會有很多泡。

男爵府

BK Milk勳章

那請問你轉咗邊隻牌子呀 ?
mikitten 寫道:
不過如果BB有濕疹或者皮膚好乾,就唔係咁好,我仔仔由出世冇耐都開始用,但近排發覺佢D皮膚好乾,所以同佢轉o左用第二隻沖涼液,試o左幾日又真係有改善。

首頁

尾頁

跳至