意見反饋
義工

產前產後 今日: 1|主題: 240818

惡露過了20日未清, 是否有問題?

大宅

國民生產總值:1526

惡露過了20日未清, 是否有問題?

我生完已經一個月啦, 但惡露都係未清...斷斷續續咁
睇到有d書話過了20日未清就有問題.... :-(
係咪真o家?
一般係幾多日就清呀?

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

男爵府

國民生產總值:9773

Re: 惡露過了20日未清, 是否有問題?

我試過來咗六個星期.......... :-(

大宅

國民生產總值:1302

我係7個星期先完晒, 最憎後尾小小小小嗰d :tongue:

大宅

國民生產總值:1844

Don't worry!我都成6~7個星期至清。

大宅

國民生產總值:1526

咁我都無咁驚....

1/7-3.1kg  1/8-4.5kg  1/9-5.58kg 1/11-7.28kg 9/1-8.55kg 1/7-10.84kg

大宅

國民生產總值:1384

我都係成個半月先清晒,醫生話正常,唔駛咁

大宅

國民生產總值:2768

醒目開學勳章

我個陣直頭黎足2個半月..但醫生檢查時又話我子宮收得好好.. 冇野.. 最慘係..跟住仲接住黎月經(接住惡露黎)..最後都要食藥停左佢..我唸個個人唔同既..

子爵府

國民生產總值:11253

我62係中醫, 佢話過左20日都未清就有問題, 要食中藥架啦

mowaiching 寫道:
係咪真o家?
一般係幾多日就清呀?

男爵府

國民生產總值:9853

我d惡露都超過20日, 但醫生檢討過話沒有問題, 醫生惡露問題因人而異. 所以你也不用擔心.

男爵府

國民生產總值:9187

me: 26days

男爵府

國民生產總值:7216

畀面勳章

我而家都3個禮拜有多了,仲未清得哂~
正常架~如果係順產的話會仲多仲耐的
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

國民生產總值:1283

我6個禮拜多清哂.

複式洋房

國民生產總值:478

我50幾日先完

大宅

國民生產總值:3220

for me~ already 21days~
still hv a bit~

公爵府

國民生產總值:26633

mine last for almost 1 month

男爵府

國民生產總值:6990

醒目開學勳章

我都過左20日,不過到第二個星期後,就逐漸賴尾咁好少同變左歇色,一路到而家一個月喇.

Bebichhichi 寫道:
我62係中醫, 佢話過左20日都未清就有問題, 要食中藥架啦

[quote]
mowaiching 寫道:
係咪真o家?
一般係幾多日就清呀?
[/quote]

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.