產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

仲係好擔心..

我係有左開頭o個個月仲未知道o既時候,食左1/2唔好o既藥喎,之後先知道有左..好擔心影響到,之後檢查醫生話如果藥性影響到應該頭幾個月就會小產左,但係我都仲好擔心,成日上d web睇d info.有咩影響睇到好驚,而家都7個月了,但心情1路都好差因為呢個問題,有無人知道其實問題大唔大?

大宅

Re: 仲係好擔心..

ck335,

無問題呀~ 我都係咁~ 之前我感冒, 睇醫生睇唔好, 咁再睇時我叫醫生落重藥比我, 佢當時已經幫我驗埋孕, 係-ve呀~ 但我過多10日到去婦科check, 一check就有左啦~ 果時我都有擔心呀, 仲keep起d 藥袋名比醫生睇, 醫生話問題不大, 咁我now都31weeks啦~ 每次check醫生都話阿b好健康, 所以你都唔洗擔心啦~~~

大宅

你食果d係咩藥嚟ga? 如果係普通成藥, 通常都唔會有大問題ga.

大宅

首先妳唔好咁擔心先啦, 咁樣對妳同bb都唔好架, 係咩藥嚟架, 妳去做檢查時醫生都話如果藥性影響到應該頭幾個月就會小產左啦, 咁依架都無事, 之前有冇去做d檢查呀, 如結構性超聲波, 唐氏測驗等等, 如果有做又冇問題就唔好咁擔心, 開開心心咁過多個幾月就生啦

洋房

其實..我o岩o岩18YR O,o個陣同d fd出去玩,個fd落左1/2粒o個d fing頭藥比我食..
所以我先咁擔心.

公爵府

2020勳章

你bb已7個月, 唔擔心得咁多, 收拾心情, 以good fit 狀態迎接bb的來臨啦!

首頁

尾頁

跳至