香港18區媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有無小朋友讀緊保良局莊啟程幼稚園?

我想幫小朋友報讀呢間, 請問你地小朋友有無讀緊, 好嗎

課程, 環境, 老師如何

THANKS

男爵府

Re: 有無小朋友讀緊保良局莊啟程幼稚園?

:-( :-( :-( :-( :-( :-(

沒反應, 唔通無 :-( :-(

大宅

toby,

我上年開放日參觀過, 都幾大架, 地方都好乾淨, 又幾多教學材料, 就硬件嚟講, 我就覺得ok 架.

複式洋房

我的小朋友剛剛今年畢業, 課程都算OK, 而高班的老師比較細心D. 此校都值得報讀.

珍珠宮

Toby,

As I know, their 教學 is ok, but the 環境 is bad (I mean outside the kindergarten). Always 滿地 rubbish and the school is near the 垃圾房

男爵府

thanks all

想請問佢地係唔係兩文三語
如果高斑老師細心, 咁底班又如何 ?
難唔難入

唔好意思, 咁多野問

複式洋房

此校唔算難入, 有普通話課程, 而英文程度都幾深, K2開始做評估要背埋兒歌.

幼低班的老師, 有好幾個已換了新老師, 所以唔知好唔好. 因高班的老師比較年資長,我個仔試過請sick leave 2天, 她也會打電話來問侯, 而做功課寫字字體也要求幾高.

首頁

尾頁

跳至