意見反饋
義工

嬰兒醫護 今日: 3|主題: 77599

請問"肺炎鏈球菌針"打唔打好呢??

侯爵府

國民生產總值:20156

請問"肺炎鏈球菌針"打唔打好呢??

如題...
好苦惱, 請各位媽咪比d意見, 謝謝!!
幸福肥師奶

大宅

國民生產總值:3031

Re: 請問"肺炎鏈球菌針"打唔打好呢??

打咗安心d!
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

國民生產總值:1692

梗係打, 我就因為唔知有呢隻針打而令到B仔患肺炎, 所以非常內疚.
:idea:

複式洋房

國民生產總值:201

當然係預防勝於治療啦, 打了針小朋友的健康多重保障, 相信很多家長都會提供最好的保護給子女的, 預防針係最佳的選擇

一休, 你不用過於內疚, 正所謂不知者不罪, 現在幫bb打都可以的

別墅

國民生產總值:859

我個仔有返playgroup, 所以幾經掙扎, 終於打左. 我諗佢如果未返學, 都可以考慮下嘅, 但係如果成日接觸其他小朋友就最好打啦...

大宅

國民生產總值:3745

梗係打! 正所謂: "唔怕一萬, 最怕萬一"

複式洋房

國民生產總值:256

我阿B依家2個半月大,如果2個月大打6合1針ge時候我冇同佢打(因為怕阿b一次過打2支針辛苦 :-( ) 想問問咁多位幾時幫佢打"肺炎鏈球菌針"好呀

男爵府

國民生產總值:6663

cat319 寫道:
我阿B依家2個半月大,如果2個月大打6合1針ge時候我冇同佢打(因為怕阿b一次過打2支針辛苦 :-( ) 想問問咁多位幾時幫佢打"肺炎鏈球菌針"好呀

我就係怕亞b一次打2支針辛苦, 同埋怕吸收得無咁好[雖然醫生話吾會 ]

我打3, 5, 7個月和1歲!!! 而家仲有支1歲未打咋!

複式洋房

國民生產總值:201

你可相隔一個月先打

男爵府

國民生產總值:7517

黎太 寫道:
梗係打! 正所謂: "唔怕一萬, 最怕萬一"

I think also!

侯爵府

國民生產總值:20156

唔該哂咁多位媽咪比意見, 我最後都決定幫BB打
幸福肥師奶

• 搜 尋
  • APP
  • 網 站
© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.