母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

統計下你地個Avent iQ Uno 泵有冇壞壞地!

聽聞好多用家用用下開始發現有問題, 有保養又等餘冇.
如有, 請簡單形容下可以嗎?

別墅

Re: 統計下你地個Avent iQ Uno 泵有冇壞壞地!

1)有壞 (係唔係約10分鐘後會嘈跟住又曾窒窒下?-( ?)
2)冇壞

男爵府

Re: 統計下你地個Avent iQ Uno 泵有冇壞壞地!

我個試過火牛壞左, 咁保養o個度換過一個比我, 現在冇事..
我4月買, 5月壞火牛..

別墅

5月頭買, 接觸唔到電, 代理寄回英國修理, 要成二個月時間. 買的鋪頭借咗個花咗的俾我, 又壞埋, 都係通唔到電

男爵府

好媽媽勳章

用咗半年,touchwood暫時都無問題,不過下次未必會買Avent,avent 的代理係荃灣,好唔方便,而且係bk見過有啲媽咪話佢地的售後服務好差劣!!!

別墅

Cherrian,

你就好啦有得換過個. 佢地話依家乜都冇, 要等到英國個邊有貨番先至有得替用. 但係依家連巿面都冇貨賣wor, 所以真係唔幾時先至有得替我用wor.

michelle_cc,
Yes, 佢地的售後服務好差劣!!!:tongue: :tongue: :tongue:

所以我已去信UK個邊度complaint. 香港代理至好聲好氣比番電話我. 不過都係乜野都冇做個呢!!!!!!!!!
michelle_cc 寫道:
用咗半年,touchwood暫時都無問題,不過下次未必會買Avent,avent 的代理係荃灣,好唔方便,而且係bk見過有啲媽咪話佢地的售後服務好差劣!!!

男爵府

我上次去荃灣o個度又冇話態度差劣wor, 我覺得幾好tim..
因為我o個時都係咁o岩冇哂火牛, 又係要等, 咁到有o個時佢仲搵人送黎我呢區比我(當然係送貨順便啦)

別墅

Cherrian,

You are so lucky!! :wink:

複式洋房

my pump also 接觸唔到電. i thought it was my bad luck. and it's may take a long time to replace or repair. so i use a rubber band to tie up the motor and cable. it's quite inconvinience but at least i can use it (for 1.5 month) untill i rent the twin pump from bb asia recently.

別墅

我就係聽講佢易壞先咪買
可能買medela

大宅

1)
SHORT SHORT地.依家用手pump多
你有冇去整呀
Marina88 寫道:

1)有壞 (係唔係約10分鐘後會嘈跟住又曾窒窒下?-( ?)
2)冇壞

別墅

I went to the maintenance service center in Tsuen Wan, but nothing they can do at this moment. They don't have any spare for back up or repair wor!

Another option is sending your pump to UK for checking only, but you need to pay for $800 as delivery charge first, and it takes 8 weeks for processing. However, they will give you back the delivery charge and solve your problem ONLY when they find that this is their fault.

January 寫道:
1)
SHORT SHORT地.依家用手pump多
你有冇去整呀
[quote]
Marina88 寫道:

2)冇壞
[/quote]

別墅

up

別墅

我壞咗send去整,report番黎話係human damage. 我可以發誓一定冇跌過或撞擊過, 因個pump的表面新到"lin臘臘", 係裡面摩打的軸心斷了. 都話係人為, 我稔可能我不知不覺原來係識氣功, 同埋功力都幾深厚. 代理話整要俾維修費及速遞費. 速遞費一程都要三百幾四百. 你話仲整唔整???

如果買的時候, 知道維修要寄回英國, 要等成兩個月同埋要俾來回成八百元的速遞費再加維修費. 我一定一定唔會買.

別墅

Yes! Aven既維修簡值係不知為!!!!!!!!!!!!! :tongue:

別墅

在極忿怒之下打電話去英國投訴, 昨天回電, 英國那方面對事件表現關注, 表示代理不應要求客戶支付速遞費, 現在他們已要代理更換一台新的給我. 還有送上門服務. 時間地點代理會跟我再約. 所以要讚一讚.

現在等候香港代理向我約時間, 等不到的話. 可能又要打電話去英國啦!!! 哈哈, 我們作為客戶的要站出來, 據理力爭.

別墅

I have sent a complaint letter to UK, so that the HK agent reply with a better attitude(it was extremely bad in my first time to contact them). :tongue:

They just called me today and said I can bring my motor to their Tsuen Wan office for checking. If there is a problem with the motor, they can replace another one for me. However, I need to go in person ah! They said that it takes about 1-2 days for the checking, but I negotiated with them, and finally, they promised to confirm in about 1+hours. I will go this afternoon, and tell you the result later la!

大宅

我個泵又係壞

別墅

complain la. 打去英國complain啦!!! 分分送上門.

別墅

or send email to UK.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊