自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

你地會唔會咁做??

小朋友今年升四年班返下午, 開學後早上得佢自己一個人, 安排好午餐..... 食方面無問題, 你地應為佢自己係屋企有無問題??

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 王國長老

Re: 你地會唔會咁做??

4 年班都係8-9歲,單獨留係屋企好似細左D,
除左怕佢攪野發生危險,仲有如果出面有事,
好似火燭咁,怕佢未識一個人應付喎。

子爵府

我都覺得危險左D~~~
佢返學洗唔洗過馬路架??
如果得佢自己一個好危險喎~~~
我媽咪湊個男仔(10歲),到依家都唔比佢自己過馬路架,而且佢都好聽話,落左校車未見我媽咪都唔會自己過馬路架(因為返我home係有一條好細既馬路,已經冇乜車)~~~~

大宅

我始終都5會放心囉! ?-(

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

agree.

郭太太Candy 寫道:
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

水晶宮

叻叻勳章 畀面勳章

fungwongphie 寫道:
agree.

[quote]
郭太太Candy 寫道:
[/quote]

係囉....都仲係細喎...

水晶宮

我朋友個姨“生”,9歲,一個人系屋企時學大人平時樣幫神台上香,結果燒左成間屋
少奶奶的身份,丫頭的命...

男爵府

2019新春慶豚圓

我個細女都係9歲,但我唔會比佢獨自留係屋企,除非家姐係度(12歲),如果唔係,我唔會放心,因細女比較粗心大意.

洋房

我覺得唔係幾好, 始終都仲細, 有時佢諗既野同你預計既野都會有好大出入.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

太細了, 唔可以留他獨自在家中的, 太危險.

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 陪月勳章

唔古吹﹗

男爵府

有冇諗過上午去補習社托管?

12歲以下獨自一人在家,如果有起事上來,父母要坐監
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

首頁

尾頁

跳至