夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

我想知各位的答案

如果問各位, 結婚前及後你們心目中最親的人是誰? 我老公答是他的父母 :-(

禁止訪問

Re: 我想知各位的答案

別墅

結婚前:我父母
結婚後:我父母
生bb後:我個女同我父母

[quote]
大眼肥妹 寫道:
結婚後我心目中最親的人除左個女之外都係我父母.

王國長老

2020勳章 好媽媽勳章 王國長老

結婚前 – 最親是父母
結婚後 – 最親是父母及老公
生仔後 – 最親係個仔、父母及老公

仔女最親父母表示佢地關係密切,
都係父母由小都對你老公好先可以培養到。
其實唔使呷他們醋,母子情同夫婦情都唔同,
老公對佢地係恩情,對你係愛情,兩者無衝突啫。

別墅

angelmeiyee 寫道:
如果問各位, 結婚前及後你們心目中最親的人是誰? 我老公答是他的父母 :-(

老公喺拍拖話係:我
結婚後都係:我
到而家有埋個囡囡都係:我之後到囡囡
(以上佢答嘅我唔知佢有冇講大話)

但係我就拍拖時答佢:我婆婆.媽咪.爸爸
結咗婚之後我答佢:我媽咪.婆婆.爸爸
到而家有埋個囡囡都係:我媽咪.囡囡.婆婆.爸爸
(但佢次次都問我咁佢排喺邊,我就答佢係排第尾)

哈哈哈哈...........

別墅

angelmeiyee,

我諗呢d野係相對ge, 咁妳我心目中最親的人又係咪除左個女之外都係父母呀 ??

我自己 :
結婚後:我老公
生bb後:我個女同我老公

我老公:
結婚前:佢父母
結婚後:佢老婆 (即係我)
我生bb後:佢個女同老婆

男爵府

結婚前:我父母/兩個妹/外婆/所有亞姨舅父
結婚後:我父母/兩個妹/外婆/所有亞姨舅父/我老公/我老公的家人
生bb後:我父母/兩個妹/外婆/所有亞姨舅父/我老公/我老公的家人/我個女

基本上, 結婚後, 我有更多親人, 更多人愛鍚

大宅

結婚前: 我的父母
結婚後: 第1位- 我的兩個可愛女女
第2位- 我的父母和老公

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

老公答案 :(依次序)
結婚前 :嫲嫲,媽媽,家姐,細佬,老豆
結婚後 :老婆,媽媽(同級),家姐(佢嫲嫲去咗天堂)
生咗對囝囡後 :老婆,囝囝同囡囡
我既答案 :
結婚前 : 亞媽,細佬,同家姐
結婚後 : 老公,亞媽,細佬,同家姐
生咗對囝囡後 : 囝囝同囡囡 , 老公,亞媽,細佬同家姐

:mrgreen: :mrgreen:

別墅

iloveubb,

當然是bb, 父母之後是老公, 但現在他會在我心目中剔除, 因為他根本就沒有把我及bb放在心, 原因是我爸爸問了他兩次, 老公同樣答是自己的父母
該用戶已被刪除

公爵府

2020勳章

結婚後:我老公
生bb後:我2個寶貝, 同我老公

王國長老

2020勳章 好媽媽勳章 王國長老

其實你都係放老公後過你父母,
咁點解佢放你後過佢父母又唔啱?
你爸爸又會咁問個女婿….好古怪。

當然是bb, 父母之後是老公, 但現在他會在我心目中剔除, 因為他根本就沒有把我及bb放在心, 原因是我爸爸問了他兩次, 老公同樣答是自己的父母
該用戶已被刪除

別墅

麟媽媽:

我至少都有放佢在至親的位置, 但係佢無放我係至親的位置一在他心目中只有父母呀
原因是他激我及曾經打過我, 但事後對人講無打過我, 我爸爸知道我仍然愛他, 可能想幫我們聯繫這段感情及同時要我明白我老公無得救

子爵府

2020勳章 好媽媽勳章

結婚前:父母
結婚後:父母&老公
生bb後:囡囡, 老公(但年半前被剔除啦,無佢份! :tongue:)

民房

佢話現在我係最重要,第二係個仔,第三係父母,不過我覺得係佢心目中個個都很重要,我哋都係唔好自找煩惱了,只要佢錫我就得了!
Priscilla

別墅

咁樣答佢即係一個孝順嘅人...你又洗咩擔心呢!有一個老人家講過..如果你搵到一個孝順父母嘅男人,佢就一定係一個有本心嘅人.所以你又洗咩咁介懷呢!如果佢話比你聽係x-girlfriend就話....祝妳永遠快樂!
:-) :-) :-)

侯爵府

結婚前: 我父母
結婚後: 我女女,之後我父母和老公

首頁

尾頁

跳至