興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

用個連咪cam在MSN玩"視訊"時, 成日V, V聲, 有無得救? 謝

我有個webcam, 係cam連咪的, 但唔知點解,
個咪成日都 "V" "V" 聲, 好似"杆"擾咁,
但我朋友個webcam同我一樣, 但佢又無事,
請問關唔關我個webcam係o係房 (一間房兩部腦),
會"杆"擾呢? 謝謝解答

別墅

Re: 用個連咪cam在MSN玩"視訊"時, 成日V, V聲, 有無得救? 謝

將你對 speaker 離開個 webcam 遠 d...

睇下有無幇助...
史上最強冗員 + 後天錢財缺乏症患者  My BLOG

大宅

Re: 用個連咪cam在MSN玩"視訊"時, 成日V, V聲, 有無得救? 謝

Riverwind 寫道:
將你對 speaker 離開個 webcam 遠 d...

睇下有無幇助...

拉到出房門口至無, 咁係咪即係無得救?

大宅

咁有可能係對speaker有干擾,你可以換對細少少的speaker試試

男爵府

儘量將喇叭與"MIC"隔離,你去唱K應該都試過呢樣野,RIGHT??

兩種方法: 一,將喇叭/MIC聲量較細0的;
二,將喇叭同MIC儘量離遠.

換對細喇叭,只係治標唔治本,除非你唔打算用電腦聽歌,音色差都可以接受到的話,你可以換個平0的
0個對正野送比我

別墅

可以試下用d 金屬野 (好似cola 罐)放係支 webcam / mic 兩邊, 睇下有無幫助...

史上最強冗員 + 後天錢財缺乏症患者  My BLOG

首頁

尾頁

跳至