意見反饋
義工

產前產後 今日: 0|主題: 240686

坐月時如何洗面?

別墅

國民生產總值:673

坐月時如何洗面?

一般清潔面部都係用潔面乳之後過水, 再塗爽膚水等護膚用品, 有d老人家話生完bb唔可以掂水, 因怕入風, 只可用羗水洗手及沖涼, 咁面部如何處理?

各位請賜教.

侯爵府

國民生產總值:22993

2018勳章

Re: 坐月時如何洗面?

吓, 用薑水洗手? 咁每次去完廁所都係用薑水洗手? 都好難噃. 我唔會每次洗手都用薑水, 最多只會用暖水, 然後即刻抹乾.

而洗面都一樣, 用暖水 :-P

侯爵府

國民生產總值:22357

好媽媽勳章

我都係好似未生之前咁洗...
冇用d咩野.....
老人家個套其實已經好內之前的事...
因為以前冇話咩熱水爐等等既野...
今時今日唔同ga la

男爵府

國民生產總值:7216

畀面勳章

我冇理架...照用水喉水洗面洗手架咋

06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

複式洋房

國民生產總值:376

我唔會用熱水同薑水洗面,我唸住戴手套洗囉!都係盡量少惦水好些.洗手先用暖水!有個人話我聽,佢十年前廿幾歲時,生完照用涷水洗手,之後D關節真係會痛架,叫我唔好唔信呀!

大宅

國民生產總值:1384

我都係用暖水洗面同洗手,沖涼先用薑水,d老人家成日話唔可以掂水,其實點可以避免到?其實年紀大

伯爵府

國民生產總值:15505

我都係用暖水

該用戶已被刪除

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.