跳至

首頁

尾頁

洋房

我個BB就10個月仲係好少頭髮呀.....

各位靚媽咪,
我個BB囡就10個月仲係好少頭髮呀, 點算? 成日出街都比人當係仔仔, 好慘 !
請問你地bb多唔多頭髮呢?

大宅

Re: 我個BB就10個月仲係好少頭髮呀.....

我個勁量仔都很少頭髮,這是否與他有濕疹有關?他出世時很多頭髮呀
開心寶寶祉翹仔[/url]

子爵府

世然一出世時已經好多好多頭髮..所以依家要成日幫佢剪頭髮..如果唔係佢會好熱
然婆教話等bb 大個d ..大約2~3 歲時..係無咩頭髮既地方用白蘭地搽搽就會生返多d ..話我細個時有一躂地方無咩頭髮..但依家就...... 不過信不信由你
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

複式洋房

我自己細個同我d細佬妹細個都無頭髮架!
但依家我地個個 個頭都好鬼"踏草"
同kathychoi一樣 我阿媽用白蘭地搽我地個頭~

其實唔洗擔心住既,夏天重涼爽d添~bb出好多汗架,我都成日剃光我呀肥b個頭,唔剃佢瞓覺d頭髮實濕曬,費事up住個頭!

[url=]kgraz[/url]

洋房

其實我係佢4個月時都有同佢剃過一次頭, 因為老人家話會多d頭髮。點知個效果同之前一樣都係好少頭髮 :-(

子爵府

我仔都係好少hair,仲有個M字額呀,老公成日話同佢剃頭,我死都唔肯,我怕變左光頭仔好UGLY

洋房

都唔知要唔要等到3-4歲先有頭髮 :cry:
所以我出街一定會幫我個bb囡帶帽, 等佢女仔d

翡翠宮

好媽媽勳章

泡菜都好少頭髮...
除左上次剪過耳側少少, 好後悔之後... (個樣好傻瓜) 無諗過剃同再剪...
可能我好唔捨得個囝個 bb 樣 .........

大宅

大仔一歲時好少頭髮,細仔一出世就好多..所以是很難說的.
下面是他們分別在九個月時映的:

哥哥

弟弟

洋房

細佬仔真係好多頭髮, 勁可愛呀!
你知嗎, 雖然你話哥哥少頭髮, 但我個囡囡d頭髮仲少個你個哥哥,你話慘唔慘啦?

別墅

我就覺得don't worry la, baby's hair will grow finally, i never heard that 有 BB 大個左会光頭, also, my sweet heart "刀"係好少頭髮, hehe...

大宅

sarah121512 寫道:
我就覺得don't worry la, baby's hair will grow finally, i never heard that 有 BB 大個左会光頭, also, my sweet heart "刀"係好少頭髮, hehe...

正是,只是成長期各有不同.尤其你有兩個時,更加容易明白.
my case when they were 10months:
哥哥:少頭髮,肥硬淨,早爬(參加了荷花爬行決賽日),早企,靜.
弟弟:勁多頭髮,肥軟,用肚爬,未企得好,吵.

首頁

尾頁

跳至