興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

別墅

Software (急問!!)

想問一問有無人用原裝software? 想問價格及在那裡買會比較好?

我想問 xp & office

那麼還有甚麼software 要買?

(因為我部電腦本來用的不是原裝的, 幾個月前給Microsoft check到要求我買原裝, 我沒有理會, 之後我部電腦就死了. 請問有無人有我的經驗?)

別墅

Re: Software (急問!!)

price:

XP HOME: $780.00
XP PRO: $1590.00
OFFICE: $2380.00

係有方法,
史上最強冗員 + 後天錢財缺乏症患者  My BLOG

大宅

我都係, 一開機就show "唔係正版" , 會開唔到機嗎? 起不是全港一半以上要買回正版用???

禁止訪問

大宅

就算真係check到唔係正版,都只係會show "唔係正版",唔會令到你開唔到機,如果真係咁,佢實俾人告!

別墅

Riverwind,

請問 XP HOME, XP PRO 有何不同?

乜 OFFICE 要咁僓o架!! (大失預算了)

你說係有方法.....到底係乜呀????

Riverwind 寫道:
price:

XP HOME: $780.00
XP PRO: $1590.00
OFFICE: $2380.00

係有方法,

禁止訪問

別墅

Jsmleetse, ha8mo, matau,

我都唔知點解會咁, 可能係我黑仔啦!

咁點呢? 到底我要不要買原裝 software? 好煩呀!!

別墅

Jsmleetse, ha8mo, matau,

我都唔知點解會咁, 可能係我黑仔啦!

咁點呢? 到底我要不要買原裝 software? 好煩呀!!

禁止訪問

別墅

ha80mo,

我部機係公私兩用的, 咁即係要買完全版?! 咁即係唔只要買 XP 和 OFFICE 啦! 咁先頭講個 D 幾百完的 XP 只係 OEM, 是嗎?

不過我只是HOME OFFICE, 主要做自己公司盤數的, 咁算不算數?

ha8mo 寫道:
你部電腦通常要來做D乜呢?
會否有D好緊要既公事用到?
若果好緊要的話,我覺得俾錢買齊都仲算值得呀。
若果唔係好緊要,咪買到最minimum夠用便算囉。

若你要買software
仲要問清楚係完全版定係oem版呀
因為oem版要跟機或一D指定硬件買,個licence先有效
如果唔係,出版商唔support你事少,俾人當你用老番照拉就最無辜了。

別墅

hi,

一切商用, 包括 home office 同 soho, m$ 都會睇緊d 佢既版權 ... 所以你用咩版本就危d...

據m$ 講, pro 係 improve network connection 同 AD, HOME 就 MEDIA 同 GAMING....

史上最強冗員 + 後天錢財缺乏症患者  My BLOG

別墅

試下呢隻丫!
辦公室軟體---OpenOffice
我網頁有位置下載,看看
網站下載

[quote]
嵐嵐 寫道:
ha80mo,

我部機係公私兩用的, 咁即係要買完全版?! 咁即係唔只要買 XP 和 OFFICE 啦! 咁先頭講個 D 幾百完的 XP 只係 OEM, 是嗎?

不過我只是HOME OFFICE, 主要做自己公司盤數的, 咁算不算數?

[quote]
ha8mo 寫道:
你部電腦通常要來做D乜呢?
會否有D好緊要既公事用到?
若果好緊要的話,我覺得俾錢買齊都仲算值得呀。
若果唔係好緊要,咪買到最minimum夠用便算囉。

若你要買software
仲要問清楚係完全版定係oem版呀
因為oem版要跟機或一D指定硬件買,個licence先有效
如果唔係,出版商唔support你事少,俾人當你用老番照拉就最無辜了

首頁

尾頁

跳至