自由講場

跳至

首頁

尾頁
該用戶已被刪除

分體冷氣

大宅

Re: 分體冷氣

唔係 [size=x-large]珍x 就得la --> me ---> 受害者

不過d 人話 x 金 good woh.

禁止訪問

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 醒目開學勳章

幾星期前才換了客廳的兩匹分體式冷氣機,是珍寶噃!還很好,又凍又靜! 舊的也是珍寶,亦很好!

Ah.Sa - 你部機有咩問題呀?

子爵府

我廳果部係惠而浦,,我而家開到26度都凍到我飛起
該用戶已被刪除

男爵府

大金 夠靜又凍---正

複式洋房

其實,冷氣唔係要凍,係要做到你所想要既溫度,香港通常設計係24度,同埋溫度可以做到平均同穩定
要做呢樣野,就要所謂既"變頻"機,業界首屈一指既一定係大金,不過一分錢一分貨,值唔值就見仁見智啦

大宅

大金 very good

禁止訪問

複式洋房

換!
你話凍,就係因為佢個機頭長期制冷,你咪覺得凍囉,但係成部冷氣最用電就係個機頭,你用換新機,室溫夠凍佢會停車頭,成晚如果你開10個鐘,1部1晚差幾度,3部差廿幾度,一個月差幾百度電架啦

conniechan1975 寫道:
if a home's electricity is around 3500 dollars for 2 months. everyone said is expensive. the 4 air conditioning already use around 9 years. do u suggest i change all 4 and buy new 4 in order for low electricity cost? but the 4 all dont have problem and very cold wor

大宅

我家用日立我覺得好好……又靜又夠凍!開一陣就成間屋爽晒

首頁

尾頁

跳至