跳至

首頁

尾頁

別墅

各位mummy收工時間?

你地幾點收工架?
唔知點解硬係搵唔到d工收6點..hehe..
好想早d收工返去見bb..

同埋邊隻工真係9至6?
但係好多人都可以收6點.什至5點半!?
包括自己d vendor!!!!!!!!

子爵府

Re: 各位mummy收工時間?

我係返九至六架..如果老細唔係hk ..仲可以五點半走人..但閒日就一定可以六點走人 試過有一次老細唔想做野..我同佢都走做..亦試過有一日無咩野做..老公4 點幾就叫我走
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

複式洋房

我返九放五點半, 多數都會遲少少走, 最多六點鐘之前一定走到, 因為座大廈係中央冷氣, 六點鐘就關閉, 再唔走的話就會好焗, 好似呼吸唔到咁。

複式洋房

唉. 我都好想搵份朝9晚6的.

我剛剛轉左份工....個department head同我講佢晚晚都11. 12點. 有時仲半夜3. 4 點先走. 雖然佢講到明尼度得佢咁辛苦. 但我聽到d同事話如果要做testing的時候都可能會好夜

救命. 我只係想搵返份正常d的工啫. 咁都唔得... :-(

別墅

kathychoi,

嘩! 你老細仲請唔請人呀?我都好想做呀.

別墅

kittypig,

haha. 我個度中央熄冷氣係7點半. 但係大家都ot都10.11點. 焗到面紅紅都要繼續 :cry:

別墅

lioly,

我同你真係同是天涯淪落人!
我諗住搵少幾千蚊個月, 為求朝九晚6.
點知係一個火坑跳入左第2個火坑.

我見工個陣話6點可以收工. 我先連舊時份工下個月出bonus都唔要扣假走. 點知....

師奶都呃...好無陰公

大宅

我番朝8晚5, 番5日,做左好多年啦,都未ot過,但我都唔知幾時會被抄,好無安全感.

子爵府

雖然依份工係好..但我可能會走佬..事關前路茫茫..都唔知點..加上得我一個人..咩野都要做..大陸d 女同事又好麻煩同白痴

hellohelloalice 寫道:
kathychoi,

嘩! 你老細仲請唔請人呀?我都好想做呀.
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

別墅

KATHYCHOI,

呢個收工時間. 真係好難搵架. 諗清楚先啦.

不過, 你係咪做秘書架? 如果係, 出面好多都唔係收好晏姐.
都可以考慮下既.

p.s> 就係呢d大陸同事白痴, 所以hk先有存在價值嘛.

子爵府

我係做阿四..咩都要做 :-( 人地問我咩職位時..我都唔識答佢..因為我咩都要做
我都煩緊做唔做好..事關依家公司好多野都交返俾大陸d 人做..我只係pack 定d 貨等..所以你見我好得閒..不過老細遲d 話會關過條新路..睇下到時點算啦..依家都做左 8 個月嚕..我諗住睇下年尾有無雙糧等..事關老細無保證一定有..所以都唔知點咁!! 但大陸果d 4+4 ..真係好難頂 :tongue:

大宅

我收準時5:30,但就好想揾過第二份工....,因為老闆,老闆娘好吾掂....,就係因為可以收5:30做下又一年,做下又一年,做下又一年,但真係好想走呀!!!!因為.........,唉!希望出年年頭有轉機啦...

別墅

我都係返朝9晚5點半收工,最遲5點8到...份工暫時無咩做..淡季...所以成日上bk.. 但上網上到好倦..唔上"右"無野做...
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

複式洋房

咁好既, 我都想做呀!

而家... 我間公司直頭係屋企對面, 過一條馬路就係, 但係... 唉! 真係做得好唔開心! 好想走佬~~~
kathychoi 寫道:
我係返九至六架..如果老細唔係hk ..仲可以五點半走人..但閒日就一定可以六點走人 試過有一次老細唔想做野..我同佢都走做..亦試過有一日無咩野做..老公4 點幾就叫我走
雷大B係2005年9月18日-瑪麗出世
雷細B係2008年5月28日-瑪麗出世

別墅

點解你唔想做呀?
我都想屋企係我公司對面..
:-? :-? http://www.babyhome.com.tw/bb/176899 :-P :-P 家樂仔成長日記

洋房

我返早七下午三,但有時會放五時,每星期還有2日晚上進修,真討厭!

複式洋房

hellohelloalice 寫道:
kittypig,

haha. 我個度中央熄冷氣係7點半. 但係大家都ot都10.11點. 焗到面紅紅都要繼續 :cry:

hellohelloalice,
中央冷氣熄左仲ot到咁夜, 焗住晒D廢氣, 對身體唔多好架!!

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我份工都ok ar...我係做accounts 月頭會特別好忙(其實日日都忙). 有時會OT 到8:00pm.試過Sunday 得我1個返工.大住個肚連續幾日做到8:00pm :-( :-( :-( .
攞D野返屋企做都試過.不過d同事幾好ar....

別墅

做admin. 會唔會早d收工呢?

別墅

我番8:45am, 放5:15, Sat 長短週, 唔駛OT, 好似好好咁,但係boss好難服侍,一般人都頂晤緊嗰隻!人工又少........ :-( :-( :-(

首頁

尾頁

跳至