母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

幾時先冇咁大食同咁易餓嫁?

要喂母乳,好大食及好快肚餓!仲大食過陀緊bb個陣!點算?生完一個幾月都瘦唔落黎,個肚仲好似三個月咁! :-( :-( 幾時可以瘦返嫁?有乜計呀?同幾時先冇咁大食同咁易餓嫁?

子爵府

Re: 幾時先冇咁大食同咁易餓嫁?

我果時3-4個月開始瘦
自己都唔敢食太多野~~
正餐食d有營養同新鮮的
咁就ok 啦~~

男爵府

我頭2個月冇瘦過, 生完係136, 一路都keep住, 但踏入第3個月開始瘦, 依家比未生之前重4磅, 但一路都冇刻意keep食量, 如果想餵得好d, 都唔好話專登食少d呀, 一陣餵得唔好, 得不償失tim, pump多d奶可能都可以幫到減得快d

子爵府

我仲以為餵人奶0既媽咪會瘦得好快0既添

我第一胎冇餵呀, 10 個月黎都冇輕過.
諗住寄望於第二胎努力餵人奶, 順便收身.

別墅

我大肚個陣重左40磅,
一路喂人奶,到而家BB9個半月啦
我已經變返以前咁, 得108磅啦

我無做過運動, 無減少食量, 總之肚餓就食
(但除左返工, 我就自己湊BB, 包括半夜,
或者瘦係因為長期吾夠睡眠)

如果喂人奶, 就吾好減肥住呀.
為左BB, 忍下先啦

男爵府

yau_grace 寫道:
我仲以為餵人奶0既媽咪會瘦得好快0既添

我第一胎冇餵呀, 10 個月黎都冇輕過.
諗住寄望於第二胎努力餵人奶, 順便收身.

其實係快架, 不過係第3個月打後先瘦得humhum聲

複式洋房

我bb現在2個月8天,我也是1lb也未瘦過! :-(
希望我也像你們一樣好成績吧!
我現在只吃正歺,完全介零食,正歺也不敢吃太多餸,希望可行。
樂樂B係06年5月尾出世。 :-)[img][url=http://www.babyhome.com.tw/bb/173039[/img]]入嚟睇吓我啦![/url]

大宅

你唔好咁急啦....個幾月就想收哂身...你估賣收身廣告咩..人地係比錢做機架,喂母乳唔使食特別多...均衡

複式洋房

我都努力中, 注意飲食,盡量飲魚湯, 排骨湯好高卡路里!!

大宅

但係pump多d奶又會餓d,又要食多d,所以我依家都唔敢盡泵,夠佢食就好啦!除非谷得太辛苦啦!

pump多d奶可能都可以幫到減得快d
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊