跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問有用grobag睡袋的靚媽...

我用1 tog grobag睡袋+長袖body, 開冷氣温度約26度, 但半夜摸BB頸仔及伸手入去摸腳仔都凍凍地,唔係暖嘅, 究竟夠唔夠暖?? so far只用過兩次咋, 唔係好放心用, 請問你哋有冇咁嘅情況??

大宅

Re: 請問有用grobag睡袋的靚媽...

grobag睡袋我有, 但我都唔太識用, bb3個月大時開過來用,覺得麻麻~ 之後都無再用, 而家用mothercare穿hole被
手仔腳仔凍都OKAY~ 最緊要係BB頸仔係暖~

比你參考下, 我岩岩過BB房睇, 溫度26.5, BB手臂都大小腿凍, 手仔腳仔+頸仔係暖~

[/url]

複式洋房

我都有用grobag,阿仔著短袖,grobag都ok,
大女都係,但佢間房冷氣較大,我會加張冷氣被比佢.
grobag係防止佢踢被,如果頸仔暖就ok lu.
我叫小小, o係2004年2月8日出生, 出世時體重3.77kg,已經3歲啦!! 我仲有個細佬叫阿細,佢o係2006年1月29日出生,出世時重3.67kg, 已經1歲啦!! 細小的宇宙 :-P[img] and and

複式洋房

係呀,BB絛頸暖就OK啦!
我開26度冷氣,BB用grobag+和尚袍! 都OK嫁!

anntsang 寫道:
我都有用grobag,阿仔著短袖,grobag都ok,
大女都係,但佢間房冷氣較大,我會加張冷氣被比佢.
grobag係防止佢踢被,如果頸仔暖就ok lu.

大宅

我都有用grobag, 我用0.5tog, bb房室溫26-27c, 都ok. 如果天氣涼d個幾日我就加張mothercare穿”loan”被

侯爵府

精叻鼠年勳章 2020勳章

我都有用grobag, 係1.0 tog, 我會開24c冷氣, BB就著件薄長袖衫, arm arm 好.

侯爵府

我都係用grobag 1.0, ah B 著セ就冇一定, 但都幾好用.

首頁

尾頁

跳至
熱門主題