育兒好物

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

其實真要去影樓影相咩 !?

其實真要去影樓影相咩,我個BB D相都係爸爸自己影,我覺得要BB去到一個陌生嘅環境影相會笑得無咁燦爛自然,係自己地方好D,重有嗰D得意做形,D衫都係我自己買,二十蚊有交易,當然係我好彩咁Q買列到啦!但係平時我上網揾,都係幾十至一百,but買完任影唔嬲喎,你哋可以click下面個簽名,入去睇下我個仔D相。
以上只係本人意見,我見到好多媽咪想同自己嘅愛B影相,又要限時間,自然流露係BB最靚嘅相,去影摟影未必影到

大宅

Re: 其實真要去影樓影相咩 !?

kayceelai,
其實只係想留為紀念,好似影結婚相啦,如果我老公有你影d相嘅技術,我都可以慳番
我都有同bb影相,都好自然,有喊有笑
http://albums.babyface.com.hk/kiukiu/portrait

click here

別墅

kayceelai,
其實你老公係咪用D好專業O既相機影或者你老公學過影相?
其實我都好AGREE你O既講法,不過自己無一部稍為專業DO既相機,咪唯有出去影囉~!
心怡豬網誌click here

子爵府

精叻鼠年勳章 2020勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

我都係咁話,如果老公有影得咁好既技術,我都唔考慮出去影啦,仲要有時間添,而且自己細個冇得影咁cutie既相,都想個女影翻d留念,等佢大個見翻自己個得意樣!

大宅

都係想留個記念,等個女大過可以睇番d相咁得意,我老公都識影相,但冇影樓咁多服飾/造型,其實都係睇自己,唔一定跟人地去影~~
5歲~~

大宅

畀面勳章

kayceeLai,

我都有你個件蜜蜂仔衫呀! click here

其實我都有諗過唔去影樓影相, 不過都想試

男爵府

我老公成日都同囝囡影相, 佢都算半專業架啦, 曾經同人一齊出貓影集, 同埋有寫貓雜誌專欄, 仲會上門幫人影寵物, 所以佢話唔洗出去比錢人賺喎
雖然都算影得唔錯, 但係我都好後悔冇帶囡囡出去影, 屋企影有時真係冇專業既感覺, 好似差少少咁囉, 不過我又唔敢同我老公講, 講咗好似唔尊重佢咁

洋房

但係我都係覺得去影樓影好唔自然﹐同埋好鬼娘。加上自己真係唔鐘意小朋友扮呢樣,扮個樣。影出黎個個一樣。

大宅

只係個人既選擇only, 如果你覺得自己影既相靚咪得囉. 不過我就覺得人地影得靚過我地, 咪出去影囉. 我去呢間影樓覺得好好, 捉阿仔既表情捉得好好. 同埋可以影d靚靚全家福囉~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

至在留個記念囉~
因為唔係個個daddy都識影相嘛~

複式洋房

pandacat_bb 寫道:
我老公成日都同囝囡影相, 佢都算半專業架啦, 曾經同人一齊出貓影集, 同埋有寫貓雜誌專欄, 仲會上門幫人影寵物, 所以佢話唔洗出去比錢人賺喎
雖然都算影得唔錯, 但係我都好後悔冇帶囡囡出去影, 屋企影有時真係冇專業既感覺, 好似差少少咁囉, 不過我又唔敢同我老公講, 講咗好似唔尊重佢咁

媽咪:
你可唔可以比你老公專欄個網址我呀,我老公都好鐘意影貓架!

複式洋房

其實有無d去過影樓影相嘅媽咪分享一下,我未試過去影樓影相,我唔知係點樣,D服務好唔好,靚就話無所謂啫,唔靚咁點算,我個仔又怕"生保"

男爵府

kayceeLai,

我老公幫"三隻貓"寫其中一個topic
我老公都係fotop有個相簿, 上黎比啲意見啦
http://www.fotop.net/brianlam

禁止訪問

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

我自己個人認為,
除非你係專業攝影師, 而且仲要準備定d 專業既"架撐",
先可以幫BB 影到d 專業d 既靚相,
因為我自己都好鍾意幫BB 影相, (雖然我都唔係專業)
但成日都好難捕捉到佢d 神情,
因為一般傻瓜機都唔夠快, 但係BB 就"郁"得勁快,
所以當你見佢笑得好燦爛既時候唸住影低佢,
但可能一影, 佢又轉左表情, 大家有無d 咁既經驗?
響影樓影出黎d 相好明顯係靚好多,
佢地影d 相出黎都唔會有”鬼影”啦!
自己影, d 手仔腳仔”郁”得咁快, 成日都有”鬼影”架.
而且d 攝影師又好有心機引BB 笑~~
雖然明知係”造作”, 但又真係好鬼靚,.
我覺得呢d 錢抵比人賺既~~

最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

男爵府

畀面勳章

就算我老公有你老公咁專業我都會帶bb出去影~
因為就算有造型衫著,始終冇個靚靚景@@~
咁岩我前幾日已經睇過你個網,
你個仔D相真係影得好靚,好得意~
另外想講...你個仔好似好似老豆呀^.^
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

大宅

bb而家11個月~都唔覺意映左4間loo........
下week go第5間..........

子爵府

2020勳章

鴨仔蛋, 你有冇去過 BB CUTE 影過呀? 我約左下星期, 唔知好唔好, 仲有呀, 蛋蛋好CUTE 呀 ? 好有份量呀 :lol: :lol:

大宅

蛋蛋媽

http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album1&mid=68720&folderid=532505&mfid=47485&page=3

好靚呀, 可唔可以教我點整呀.

珍珠宮

熱血金章 睛靈勳章 BK Milk勳章

嘩! 你好犀利呀! 我老公都唔係咁like 去影樓影,
我好難至說服佢比BB 影呢間,
你竟然可以影咁多間~~

鴨仔蛋 寫道:
bb而家11個月~都唔覺意映左4間loo........
下week go第5間..........
最簡潔的一個抱擁, 也覺熱烘

首頁

尾頁

跳至