嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb每晚睡前個餐都用米水開奶可以嗎?

會唔會太涼?咁樣食bb會唔食肥d同埋d肉實d呢?

男爵府

Re: bb每晚睡前個餐都用米水開奶可以嗎?

你個bb好瘦咩?日日飲會好易食仔家...我就覺得唔係咁好啦!
你係米驚bb熱氣呀?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

想問什麼是米水?我個仔都好thin,給他飲有用嗎?

大宅

我bb又唔係好瘦,重有幾日就9個月,21磅,但佢之前肚痾過,所以比以前瘦咗,佢依前好肥妹仔架,但依家個個見親佢都話佢瘦咗,攪到我好鬼心痛.我想佢肥番d,我個女咁大過又未試過熱氣喎,佢未飲過米水,開奶茶涼茶個d架,我見佢面仔又冇粒粒,便便又好靚,我諗冇熱氣卦,bb熱氣會點家?同埋我想bb d肉實d,依家佢d肉好林架.

大宅

早幾日有個婆婆教我,米水係米煲水,煲到d米開花就ok,隔咗d米留番d水要黎開奶~我見佢個孫好肥d肉好實正架.
ill 寫道:
想問什麼是米水?我個仔都好thin,給他飲有用嗎?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

乜野叫做:煲到d米開花?

別墅

我個仔3個月大開始就用米水+水開奶,如8oz就大概 4oz水+4oz米水. 我又唔知咁樣涼唔涼, 之前用米水係因為佢食極都唔飽(臨瞓食完8oz仲喊, 要加到10oz), d媽咪就教我加米水. 佢依家14個月, 26磅. d肉實的的, 碌肶至得人驚, 有3節...小腿仲有肌肉

伯爵府

2019勳章

我個仔個半月到就飲米水開奶, 我會全用米水, 奶粉開小一安, 一日飲一餐, 中午時間飲, 我唔會夜晚飲, 驚太滯

我個仔又唔係好肥個d wor!

男爵府

我之前都有比bb飲...點知2個月時去健康院同姑娘提起, 比佢丙到飛起...佢話會食(制)bb...話唔好比佢飲...攪到我又唔敢比....

因為亞囡好瘦(個身),所以先用米水開, 個排真係好似好dd架......!
hello, 我叫澄澄yubi, 2009年5月29日出世 ^__^

首頁

尾頁

跳至
熱門主題