義工

母乳餵哺 今日: 0|主題: 84702

有幾多餵人奶mami,會再有第二胎???

大宅

國民生產總值:3587

有幾多餵人奶mami,會再有第二胎???

如題。
因我想生第二胎,又不想幫bb介人奶,bb現在7個月了。

男爵府

國民生產總值:5736

Re: 有幾多餵人奶mami,會再有第二胎???

我想生多個呀, 依家臭b就快6個月, 我諗住08年頭再生, 咁起碼都可以餵到1歲, 同埋依家盡量都再儲多d奶, 咁就算真係唔可以埋身餵都可以有存貨頂住

男爵府

國民生產總值:8771

雯雯
我都重餵緊人奶,小B依家10w啦

公爵府

國民生產總值:25476

好媽媽勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

潮流媽咪
早陣子仲收到你俾的孕期餵哺資料...咁快你就有左, 恭喜你呀.

我仲未敢開工住...心急都急唔來.

大宅

國民生產總值:3587

潮流媽咪 寫道:
雯雯

mandy,
前排妳話send餵人奶既資料比我,妳pm比我丫。
我都聽佢地講妳有喜,我地個邊有好多人今年有baby。

複式洋房

國民生產總值:334

我個大仔食人奶(全人奶)食到十一個月,因我腸胃炎完全冇奶所以停左冇餵,但我在大仔十個時已有了第二胎,不過在他七個月時到就有m了。
結論:餵人奶時仍可有bb

男爵府

國民生產總值:5594

2018勳章 好媽媽勳章

潮流媽咪

恭喜你呀! 我打算餵阿囡食到一歲再生, 因為我個囡有濕疹,所以我戒口戒得好清, 所以諗住調理好身體再生, 其實我好唔捨得唔餵佢... :-(

男爵府

灰熊寶寶 寫道:
[quote]
潮流媽咪 寫道:
雯雯

mandy,
前排妳話send餵人奶既資料比我,妳pm比我丫。
我都聽佢地講妳有喜,我地個邊有好多人今年有baby。 [/quote]
PM 唔到嫁,要send e-mail先得,所以你要比你個e-mail我

男爵府

michelle_cc 寫道:
潮流媽咪

恭喜你呀! 我打算餵阿囡食到一歲再生, 因為我個囡有濕疹,所以我戒口戒得好清, 所以諗住調理好身體再生, 其實我好唔捨得唔餵佢... :-(

我個女一樣有濕疹,

你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.